Цветелина Янчева, мениджър екип в “Максима 13”: Fibank помага на BG фирма да внася световна козметика

https://www.24chasa.bg/novini/article/7134769 www.24chasa.bg
Цветелина Янчева

Компанията предлага професионални продукти за коса и гримове

Българската фирма “Максима 13” внася у нас професионални продукти за коса, гримове и коси за удължаване с най-високо качество.

“Занимаваме се основно с красота. Мисията ни е да правим хората щастливи.” С тези две изречения Цветелина Янчева, мениджър екип, обобщава дейността на компанията, която е създадена преди 5 години.

Фирмата си е избрала по една марка за всеки тип продукти, с която да работи. Продуктите за грижа за косата и професионалната боя са от Белгия. Те се произвеждат от фризьори за фризьори и е помислено до най-малкия детайл, така че при работата с тях да е максимално удобно. “При тези продукти държим цена, която да е конкурентоспособна, за да можем да се наложим на пазара и да сме достъпни за всеки”, уточнява Янчева.

При гримовете обаче фирмата работи с по-луксозни салони. Марката е италианска и е от по-високия ценови клас.

Към този тип клиенти е насочен и най-новият продукт на “Максима 13” - коси за удължаване на стикери, които са внос от Германия. Това е един от най-новите методи за удължаване на коса. При него се слагат два стикера коса, а тази на клиента остава по средата, като по този начин остава максимално защитена и не се третира. След 2-3 месеца се прави поддръжка абсолютно безвредно, почиства се и се слага наново. Така косата може да се използва години наред от клиента.

Фирмата изготвя и индивидуални оферти, за да предостави възможност и на по-малките салони да работят с нея.

“Обикновено си избираме марките на изложения в чужбина. Спираме се на няколко, изпробваме продуктите сами и изираме най-доброто. За нас е важно не само качеството на продукта, но и вниманието и отношението на производителя. Държим много на качеството, избираме с голямо внимание продуктите, които предлагаме на пазара. Идеята ни е да бъдем нещо специално, а не просто част от всички”, разказва Цветелина Янчева.

Освен нея във фирмата работят още 5 човека. Те са заедно от 15 години - натрупали са целия си опит заедно, а впоследствие са решили да създадат и общ бизнес.

В екипа си имат също фризьор, маникюрист и гримьор. Тяхната основна задача е да представят продуктите на други професионалисти - именно затова работното им пространство е наречено експириънс център - център за преживявания. “Това е място, където професионалистите могат да дойдат и не просто да си купят нещата, а да ги пипнат и да ги преживеят. Могат да доведат свои клиенти или ние да се погрижим за тях самите.

Основно го използваме за обучения, демонстрации, курсове. Имаме възможност да поемаме и крайни клиенти, когато някой желае, но основната ни идея е професионалистите да изпробват продукта - така и ние сме сигурни, че те ще ги харесат”, казва Янчева. Момичетата са нарекли това място “Експириънс център Бютимакс”

“При гримовете изкарваме нова серия два-три пъти годишно и правим представяния, при продуктите за коса - когато има нови цветове и тенденции при боядисването или нови стилизиращи продукти. Повечето семинари ги правим безплатно като бонус към нашите клиенти, затова, че работят с нас”, допълва още тя.

Фирмата си има и офис зона, в която се поддържат страницата ѝ, представянето ѝ в социалните медии, рекламата. Счетоводството и банкирането също се водят оттам.

А банкирането се управлява много лесно, когато се работи с Fibank, споделя Янчева: “Изключително удобни са новите кешбанкомати, особено за фирма - минаваш, внасяш парите, когато си в движение в града без да чакаш. Защото на нас ни се налага да ходим по салони, да доставяме поръчки и когато взимаме парите, оборотът в края на деня може да се внесе в банката, а ако на някой друг от фирмата му се наложи да изтегли сума, това може да се направи и след работното време на банката.

И макар “Максима 13” да работи с Fibank от по-малко от една година, тя вече оценява предимствата ѝ. В началото компанията тръгва с друга банка, но с времето екипът преценява, че е по-добре да я смени.

Сега те се възползват от продукта овърдрафт и бизнес програмата за жени предприемачи “Смарт лейди”. Тя изцяло пасва на фирмата, тъй като дейността ѝ е напълно насочена към дамите, а и екипът е едно изцяло женско царство.

Половината от тях обаче са клиенти на банката от повече от 10 години.

За Янчева успехът е цел: "Може би утопия, но все пак цел, която ни кара винаги да се развиваме и да продължаваме напред. И където и да достигнем, винаги да искаме да качим още една стълба по-нагоре. В ежедневието си ние винаги търсим усъвършенстване, но когато спрем и се огледаме - да, определено сме удовлетворени и успели."

Целият им екип са заклети поддръжници на идеята да останат в България. Предпочитат да развиват своята държава, отколкото да избягат и да им е “по-лесно”, въпреки че са наясно, че никъде не е лесно. Предпочитат, ако им е трудно, да им бъде трудно тук и определено са оптимисти за държавата ни.

"От Fibank сме страшно доволни - те са много точни, много коректни. Онлайн банкирането им е много изчистено и улеснено. Аз съм клиент на банката от 2004 г., ако не и от по-отдавна, и за всичките тези години мога да кажа, че с Fibank се работи много лесно. Продуктите, които предлагат, са всичко, от което човек има нужда. Когато отидеш в банката, дори и да не използваш онлайн банкирането, макар че то е много удобно, в клоновете нещата се случват нещата бързо, точно и ясно. Ако работата с тях може да се обедини в една дума, това ще е спокойствие. А в днешно време в забързаното ежедневие спокойствието е много ценно", споделя Янчева за работата си с Fibank.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.