Нено Димов: Витоша е в окаяно състояние, софиянци заслужаваме повече

https://www.24chasa.bg/novini/article/7141192 www.24chasa.bg
Нено Димов КАДЪР: БНТ

Днес ще имаме среща с производителите на дрехи втора употреба. Трябва да намерят своето място, не трябва да бъде заплашен техния бизнес. Тази зима няма как да се вземат мерки. Това каза за БНТ министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод европейски доклад, който показва, че в България годишно се горят 65 000 тона текстилен боклук.

Битовото отопление е основният замърсител, пряко следствие от изпреварващия икономически растеж ще бъде подобреното качество на околната среда. Така че това е пътят към устойчивото решаване и трябва да се вземат мерки, коментира още министърът на околната среда и водите.

"Местната власт трябва да следи за чистотата на въздуха, предвиждат се санкции, ако няма конкретен резултат и да се счита, че това, което е предприето, не работи, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов. Екотаксите за автомобилите, които ще се гласуват днес, са стъпка напред в борбата с мръсния въздух", добави той.

"Вече са сменени екотаксите, които бяха намалени за новите коли и увеличени за старите коли. Вече всеки катализатор трябва да има декларация от собственика. Балансът трябва да е в полза на здравето. Чисто икономически здравето е по-скъпо, таксата и данъка са нещо обратимо", добави министърът

"Витоша е в окаяно състояние, като се качих на драгалевския лифт се сетих за Запорожец. Не може така да се движим, софиянци заслужаваме повече. Това трябва да е планински туризъм, не само зимен. Планът не позволява да се строи, може да се правят ремонти на съоръженията, но е трудно да се намират части. Ремонт е едно, ремонт е ненужен, защото тези части са изключително стари. Новото строителство в момента е забранено", каза той.

"Едва след като планът бъде променен, ако бъде променен, могат да бъдат правени конкретни инвестиционни предложения", каза още той.

                                                                                                                                                                                                                                                              

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.