Желязков: В "Транспортно строителство и възстановяване" се плаща редовно

https://www.24chasa.bg/novini/article/7145595 www.24chasa.bg
Транспортният министър Росен Желязков СНИМКА: Архив

Няма месец без заетите в публичната дейност на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" да не са получили изцяло или частично плащане на дължимите им трудови възнаграждения. Това заяви в пленарна зала министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в рамките на парламентарния контрол, предаде БТА.

Той отговори на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков относно сигнал за забавяне на работни заплати в предприятието от април тази година.

От април 2018 г. до момента са изплатени общо 341 074 лв. трудови възнаграждения, което се равнява на 5.4 средномесечни заплати от общо дължимите за периода шест заплати, каза министърът. До края на годината предприятието планира да изплати на заетите в публичната дейност 60 процента от възнагражденията за месеците май и юни, а за останалите работници и служители - оставащите проценти до две пълни работни заплати от дължимите към момента, посочи Желязков.

Предприятието финансира дейността си от собствени приходи, отбеляза министърът. Той уточни, че то работи в условията на засилена конкуренция в строителния отрасъл и липса на конкретни обекти за реализация.

Уверявам, че няма за какво да се страхуват служителите, каза министърът. Поемам ангажимент да направя необходимото, за да има трудова справедливост в държавното предприятие, допълни той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.