Желязков: В "Транспортно строителство и възстановяване" се плаща редовно

https://www.24chasa.bg/novini/article/7145595 www.24chasa.bg
Транспортният министър Росен Желязков СНИМКА: Архив

Няма месец без заетите в публичната дейност на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване" да не са получили изцяло или частично плащане на дължимите им трудови възнаграждения. Това заяви в пленарна зала министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков в рамките на парламентарния контрол, предаде БТА.

Той отговори на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков относно сигнал за забавяне на работни заплати в предприятието от април тази година.

От април 2018 г. до момента са изплатени общо 341 074 лв. трудови възнаграждения, което се равнява на 5.4 средномесечни заплати от общо дължимите за периода шест заплати, каза министърът. До края на годината предприятието планира да изплати на заетите в публичната дейност 60 процента от възнагражденията за месеците май и юни, а за останалите работници и служители - оставащите проценти до две пълни работни заплати от дължимите към момента, посочи Желязков.

Предприятието финансира дейността си от собствени приходи, отбеляза министърът. Той уточни, че то работи в условията на засилена конкуренция в строителния отрасъл и липса на конкретни обекти за реализация.

Уверявам, че няма за какво да се страхуват служителите, каза министърът. Поемам ангажимент да направя необходимото, за да има трудова справедливост в държавното предприятие, допълни той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са