Само 6 фамилии в света са като на Кристофър - бебето за "Гинес"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7145919 www.24chasa.bg
Световно известното бебе щастливо спи в майка си. СНИМКА: Личен архив

Светът полудя по новородения син на Цветомира от София и Филип от Прилеп. Малкият се роди на същата дата, на която са родени баща му, дядо му и леля му

Докато се гушка в мама и тати, папка и пълни памперса, едномесечният Кристофър от Ливърпул дори не подозира колко световноизвестен става всеки ден. За него се пише в Англия, Франция, Финландия, Норвегия, САЩ, Канада, Унгария, Чехия, България, Македония, Китай и дори в Тайланд. Родителите му Цветомира и Филип Павловски се забавляват да пускат името на малкото си бебче в търсачката “Гугъл” и да събират съобщения в медии от цял свят за него.

Когато Кристофър се появява на бял свят на 6 октомври 2018 г.,

те дори не подозират

колко светкавично

ще стане известен

Денят е събота, а майката е приета с контракции в петък вечерта. По принцип терминът бил за 1 октомври, но бебето се забавило и притеснените родители решили да отидат на лекар в петък. Казали им, че всичко е нормално, но могат да приемат майката на следващия ден и да предизвикат раждане, което обикновено се случва до 24 часа. “Съгласихме се и тя трябваше да постъпи на шести. Даже излязохме на ресторант. Щом се прибрахме от вечерята, болките обаче започнаха и отидохме в болницата. Раждането продължи цяла нощ и той се роди напълно естествено на следващата сутрин в 9,02 часа”, спомня си Филип.

В този момент радостният баща дори не мисли, че самият той е рожденик. Но се обажда на своя татко и му казва: “Честит рожден ден! Имам подарък за теб - внук.” Така

три поколения

Павловски се оказват

рожденици на

6 октомври

Дядото Кирил от Македония е роден на същия ден през 1956 г., а бащата - през 1983 г. Любопитно е, че и леля му Таня също е проплакала на 6 октомври, но през 1983 г.

Цялата тази равносметка Цвети и Филип правят чак ден по-късно, когато частично са се опомнили от сполетялото ги щастие и докато бебето им е подложено на преглед. Разказ

ват я на медицинските сестри, които в това време мерят теглото и ръста на детето, а те са толкова впечатлени, че ги съветват да я споделят с медиите. Следващите дни младите родители са толкова погълнати от грижите за новороденото, че си спомнят едва седмица по-късно за този разговор.

Както сега се шегуват, по това време вече започнали да спят по два-три часа на денонощие и мислят как всъщност ще се казва техният син. Двамата са вярващи и не избират предварително име на бебето. Започват да мислят по този въпрос едва вечерта преди раждането. Набелязват 8 имена, но не се спират на нито едно конкретно дори в първите дни след появата му. Причината е, че са много ангажирани, а и в Англия можеш да бавиш до 6 седмици вземането на това съдбовно решение.

От 8 ги намалихме на 5, след това на 3 и след седмица решихме как ще се казва, спомня си Филип.

Когато името Кристофър е избрано, се решават да напишат кратки съобщения за своята история до няколко регионални медии в Ливърпул, както ги били посъветвали медицинските сестри. Половин час след изпращане на имейлите получават и първото позвъняване от журналист.

След 1 час пристигат

да ги снимат и до

два часа гръмва

цялата история

Направо не можехме да повярваме какво се случва, признава бащата. След като историята им се появява на сайта на Би Би Си, тя тръгва по цял свят. Започват да им звънят и други журналисти. Дядо Кирил започват да го спират по улиците на Прилеп и да му честитят внук непознати хора.

Причината е, че подобно съвпадение е изключително рядко. “Шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината. А шансът и дядото да има същия рожден ден е 1:365х365, или кръгло 1:130 000”, обяснява статистикът на Би Би Си Рос Анинг. Когато се прибави и рожденият ден на лелята, шансът вече става 1:48 милиона.

Според Книгата на рекордите “Гинес” в света са известни 6 семейства, които имат по 4 поколения, родени на една и съща дата. Четири са в САЩ и по едно в Япония и Финландия. При тях четвъртият рожденик е прадядо.

При семейство Павловски обаче има още едно допълнително съвпадение – дете, баща и дядо са родени и в един и същи ден от седмицата – събота. Даже Филип и Кристофър се появяват и приблизително по едно и също време в денонощието. Бащата в 8,50 часа, а синът в 9,02 часа. Затова те са подали запитване до “Гинес” и трябва да получат отговор до 2 месеца дали всички тези съвпадения ги правят рекордьори.

Дори обаче отговорът да не е утвърдителен, Цветомира и Филип вече се смятат за изключителни късметлии. Вярват, че някаква сила ги движи през всичките 12 години, в които са заедно, и вероятно Кристофър не е идвал при тях толкова дълго време, чакайки своя миг.

Цветомира е от

София, а Филип е

от македонския

град Прилеп

Запознават се в Бургас през 2006 г., където и двамата учат по това време - той в медицинския колеж, а тя следва туризъм. Любовта пламва помежду им, но Филип решава да замине за САЩ. След година го последва и Цвети. Заживяват в Колорадо, където остават 4 години. Работихме яко и със спечеленото пътешествахме, споделя той. Така обикалят почти всичките щати. Докато са в Лас Вегас, Филип прави предложение за брак. Връщат се в Македония и България, където той учи още две години магистратура и става физиотерапевт.

Преди 7 години късметът отново каца на рамото им и Филип печели 50 000 лева от играта “Сделка или не” по Нова телевизия. Цветомира пък започва успешен бизнес с декоративни свещи, които сама изработва. Те са толкова впечатляващи, че е поканена от македонска телевизия, за да разкаже какви технологии използва. И макар и в България, и в Македония нещата да изглеждат добре за тях, установяват, че не искат да живеят в нито една от двете страни.

“Продадохме,

каквото имахме,

грабнахме куфарите

и пристигнахме в

Ливърпул

през 2015 г. Никого не познавахме тук, просто бяхме разбрали от интернет, че е хубаво място и мога да си намеря лесно работа”, спомня си Филип.

По отношение на него проучванията се оказват правилни. Бързо си намира работа като физиотерапевт в болница. Декоративните свещи не се оказват по сърцето на англичаните, но Цвети не унива. Пълна е с идеи и мечти, най-голямата от които е да имат дете. Още с пристигането си във Великобритания започват да правят опити за забременяване, но не се получава. Тръгват по лекари и научават, че шансът да имат бебе по естествен път е около 30%. Затова се решават да се подложат на инвитро процедура. Тя е насрочена за 8 март 2017 г., но дни преди това Цветомира разбира, че е бременна. В продължение на шест месеца пазят в тайна от всички роднини голямата новина, въпреки че упорито се готвят за появата на новия член в семейство Павловски. Купуват къща в Ливърпул и тъй като времето е малко, Филип се захваща сам да я ремонтира. Успяват да се справят с всичко и да посрещнат дълго чакания Кристофър в свой дом, както и прииждащите от България и Македония роднини. Първо пристигат родителите на Цвети за три седмици, сега майката на Филип е при тях, за да помага.

Плановете са всички родени на 6 октомври да се съберат напролет в Прилеп и там да направят кръщене на Кристофър и голям купон за неговото раждане. Това ще бъде първото пътешествие на добилото известност още с раждането си бебе. Родителите му обаче са категорични, че го чакат още много. Макар да са купили къща в града на “Бийтълс” и да се чувстват добре там, те искат още да обикалят по света. До момента Цвети и Филип са били в над 25 държави и мечтаят да опознават все повече националности и култури. Така че освен световна слава, Кристофър, изглежда, го очаква и живот на пътешественик. А защо не и две в едно - пътуване в страните, където вече знаят за него.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи