Цветанов: Радев е единственият президент, който не е идвал в парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/7146347 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов Кадър: БНТ

Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията. Аз мога да кажа, че демокрацията не е в опасност - тя е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато еднолично се управлява от президента на страната, когато се води политика на тъмно. Ние имаме стабилно правителство, имаме най-ниската безработица от последните 12 години, отличното председателство, което направихме, това, което получаваме като доверие от Европа, това дразни президента Радев. Той няма как да го преглъща това, защото е президентът на БСП, коментира по БНТ Цветан Цветанов острата реч на президента по повод 10 ноември.

Това е единственият президент, който не е идвал в парламента да направи обръщение. Той не може да излезе от тази сянка, знае, че беше номиниран и подкрепен от БСП, допълни Цветанов.

"Страната ни с всеки изминал ден става все по-хубава. Тук е едно от най-хубавите места за живеене в ЕС, дори в Европа. Опозицията постоянно търси конфронтация, там няма диалог, БСП не са единни", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"В този документ се постигна съгласие, защото няма правна обвързаност към държавите, които подкрепят този пакт - това означава, че всяка държава ще може да взима своето решение. Какво й е отношението на г-жа Нинова към евродепутатите от БСП, които подкрепиха пакта?", попита Цветанов относно Пакта за миграцията към ООН. 

"Трябва да съдим хората по действията, Валери Симеонов се извини, премиерът също го направи. Аз мога да кажа, че Симеонов през цялото време винаги е отстоявал да водим политики, които да стигат до хората. Той има близък човек, за когото се грижи, но никога не го е казвал", коментира Цветанов ситуацията с Валери Симеонов и продължаващите протести на майките на деца с увреждания. 

"Искам да попитам каква е позицията на президента Радев и г-жа Нинова, те са едно цяло, каква е позицията за Русия, за Украйна, защото Европейската народна партия призова да им се помогне", каза още Цветанов във връзка с ЕНП. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова - Професор Касчиев, мнозина сякаш разбраха мащаба на трагедията от аварията преди 33г. едва след сериала "Чернобил". Има ли някой интерес все още да не се говори много по тази тема? - Сериалът "Чернобил" се опира на действителни факти и показва отлично съветската действителност и ядрената индустрия.

Двама футболисти на "Левски" повториха звездата на "Барселона" Лионел Меси. Халфът Мартин Райнов и бразилецът Паулиньо повърнаха на терена по време на контролата със "Зенит" (0:1). Полузащитникът имаше неразположение в средата на първото полувреме. При Паулиньо то се прояви през втората част. И двамата повърнаха след прекъсвания за пиене на вода

Чудовищният сом се заплел в мрежи, атракция е на борсата в Тутракан Най-чудовищният сом в река Дунав е уловен! Рибари измъкнаха с мрежа воден гигант с тегло 125 кг в района на Русе, научи "България Днес". Сладководният хищник е истинско страшилище. Той е по-дълъг от човек, а огромната му паст може да погълне всичко, което мърда в реката.