Цветанов: Радев е единственият президент, който не е идвал в парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/7146347 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов Кадър: БНТ

Това не е нормално за изказване на обединителя на нацията. Аз мога да кажа, че демокрацията не е в опасност - тя е в опасност, когато имаме служебен кабинет, когато еднолично се управлява от президента на страната, когато се води политика на тъмно. Ние имаме стабилно правителство, имаме най-ниската безработица от последните 12 години, отличното председателство, което направихме, това, което получаваме като доверие от Европа, това дразни президента Радев. Той няма как да го преглъща това, защото е президентът на БСП, коментира по БНТ Цветан Цветанов острата реч на президента по повод 10 ноември.

Това е единственият президент, който не е идвал в парламента да направи обръщение. Той не може да излезе от тази сянка, знае, че беше номиниран и подкрепен от БСП, допълни Цветанов.

"Страната ни с всеки изминал ден става все по-хубава. Тук е едно от най-хубавите места за живеене в ЕС, дори в Европа. Опозицията постоянно търси конфронтация, там няма диалог, БСП не са единни", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"В този документ се постигна съгласие, защото няма правна обвързаност към държавите, които подкрепят този пакт - това означава, че всяка държава ще може да взима своето решение. Какво й е отношението на г-жа Нинова към евродепутатите от БСП, които подкрепиха пакта?", попита Цветанов относно Пакта за миграцията към ООН. 

"Трябва да съдим хората по действията, Валери Симеонов се извини, премиерът също го направи. Аз мога да кажа, че Симеонов през цялото време винаги е отстоявал да водим политики, които да стигат до хората. Той има близък човек, за когото се грижи, но никога не го е казвал", коментира Цветанов ситуацията с Валери Симеонов и продължаващите протести на майките на деца с увреждания. 

"Искам да попитам каква е позицията на президента Радев и г-жа Нинова, те са едно цяло, каква е позицията за Русия, за Украйна, защото Европейската народна партия призова да им се помогне", каза още Цветанов във връзка с ЕНП. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда

Травестит заковава от София погнатата за сутеньорска мрежа в Лондон маман Елеонора Василева! Транссексуалният мъж с официално име Марин е разпитан заедно с още две българки по настояване на английските власти, научи "България Днес". За сводническата банда на Острова стана ясно преди броени дни, когато местни медии публикуваха детайли от