“Агрион“ организира безплатни правни консултации в офисите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7148686 www.24chasa.bg

Юристи помагат на собственици на земеделска земя да решат казуси с имотите си

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ обяви, че в офисите на компанията ще се предлагат безплатни правни консултации за всички желаещи. Висококвалифицираният екип от специалисти по поземлени отношения ще бъде на разположение в центровете за клиенти на „Агрион“ в големите градове.

На 14 ноември юристите ще решават безплатно правни казуси в офисите в Пловдив и София, а на 15 ноември ще са на разположение във Варна, Бургас и Русе.

От компанията обявиха, че от следващата година земеделското дружество започва инициативата Ден на безплатните правни консултации. Той ще се провежда всеки месец в някой от 20-те регионални офиси на „Агрион“. Така всеки притежател на земя, който има казус със собствеността си или просто иска консултация във връзка с поземлените отношения, може да се обърне към юристите на земеделското дружество и да получи безплатен съвет. Датите и офисите, в които ще има юристи, ще бъдат обявени на фейсбук страницата на компанията и на www.agrion.bg.

Сред най-сериозните казуси, с които се сблъскват юристите на „Агрион“, е наследяването на земеделска земя. Често наследниците са много, живеят в различни градове или в чужбина, не се познават или не са в добри отношения, което прави поделянето на имота изключително трудно. Поради тази причина наследените ниви запустяват или за тях с години се водят тежки съдебни битки.

Голяма част от хората не са наясно какви документи са необходими при наследяване, делба на имоти или планирана сделка със земеделска земя и кои институции ги издават. Експертите на „Агрион“ могат да съдействат за набавянето на необходимите документи при постигане на съгласие за сделка.

Други чести проблеми, с които се сблъскват специалистите по поземлени отношения, са свързани с договорите за наем и аренда. Собствениците на земя често не са наясно с процедурата по отдаване под наем или аренда и търсят юридическа помощ, за да получат адекватно заплащане. Други пък се интересуват от условията за разваляне на аренда, когато тя не е изгодна.

През последните години арендаторите също имат сериозен интерес към юридическите услуги на „Агрион“. Най-честите проблеми са свързани с правата и задълженията по договорите, с декларирането им, с дублиране на договори за едни и същи имоти. Непълната регламентация в тази област често създава затруднения както за собствениците, така и за ползвателите на земеделски земи.

„Екипът от юристи на „Агрион“ е тясно специализиран в поземлените отношения и е готов да съдейства и при най-заплетените казуси, свързани със собствеността на земята“, коментираха от земеделското дружество. То се наложи на пазара като лидер при решаването на т. нар. трудни сделки, където броят на наследниците е голям. Експертите на дружеството са осъществявали сделки дори с 30 и повече наследници и в казуси, които първоначално изглеждат трудно разрешими.

„С извършването на безплатни юридически консултации искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да решат казусите, свързани със земеделската земя, и да вземат информирано решение какво да правят с нея“, обясниха от ръководството на дружеството.

Освен с правни консултации „Агрион“ е готова да съдейства и с проверка на собствеността на парцелите, както и да направи безплатна оценка на имота.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой. Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси