Евгения Диканска, управител на Europroperty: Изграждаме уникална офис сграда с подкрепата на Fibank

https://www.24chasa.bg/novini/article/7151069 www.24chasa.bg
Евегения Диканска

“София Офис Център” е първият в България със сертификата BREЕAM

Иновации, енергийна ефективност, екология. Това са основните критерии, заложени в изграждането на новия “София Офис Център”, който ще отвори врати в средата на 2019 г.

Това е и най-новото попълнение в новооформилият се модерен офис район на бул.“Цариградско шосе”. Сградата е разположена непосредствено зад метроспирка “Експоцентър” и предлага бърза и удобна комуникация с всички части на града, коментира Евгения Диканска, управител на Europroperty - строително-инвестиционната компания, която стои зад проекта.

Europroperty изгради имидж през последните години на компания с опит във високия клас жилищни проекти, разпознаваема с двата най-големи – “Еделвайс” и “Фохар” в кв. “Бояна”. “СофияОфисЦентър” е първата им инвестиция в офис. Сградата е на 14 етажа, има над 24 000 кв. м обща площ, от които над 18 000 кв. м са офиси клас А. На останалата квадратура ще се помещават заведение за хранене, кафене и подземен паркинг за 200 коли. Ще бъдат изградени и зони за релакс - пред сградата и вътре в нея.

Предимство на “София Офис Център” е и възможността офисите да се персонализират според изискванията на наемателите. Пространството може да се прегради по четири различни начина, така че големината да варира. Най-големият плюс на сградата е нейната ефективност. “София Офис Център” е първият проект в България, подал заявка за сертифициране с престижния британски сертификат BREEAM 2016: Excellent.

“Целите, които сме си поставили, са новата офис сграда да покрива високите изисквания за устойчивост на международния стандарт – за иновации, енергийна ефективност, екология, използвани материали, управление и други. Сградата ще бъде с много ниска консумация на енергия и съобразена с редица изисквания, които улесняват наемателите и собственика – като зарядна станция за електромобили, възобновяеми източници на енергия и други. Стремежът ни беше да създадем конку рентен продукт - модерна, удобна и устойчива работна среда, която да отговори на все по-информираните и конкретни изисквания на наемателите”, обяснява Диканска.

Сред възобновяемите източници на енергия е фотоволтаичната система. Стъклата също ще са енергийно ефективни, а прозорците ще може да се отварят, за разлика от много други от съвременните офис здания.Идеята е да се осигури определеното изискуемо количество чист въздух на кубичен метър,като за целта е инсталирана специална система.

“През последните десет години Europroperty натрупа богат опит в изграждането и развитието на проекти в областта на недвижимите имоти. Имаме изградени лоялни отношения с широк кръг от партньори на пазара и когато през 2017 г. ре- шихме да реализираме “София Офис Център”, се фокусирахме върху най-добрите, за да отговорим на високите изисквания, които сами си поставихме с този проект”, коментира Диканска. “Това беше причината да се доверим на “Ателие Серафимови” за архитектурния проект на сградата - бюро, доказало се в проектирането на най-различни типове

сгради.”

За не по-малко значимата част - финансирането, фирмата избира услугите на Fibank.

Графикът на строителството на “София Офис Център” върви по план и според уверенията на Europroperty обектът се очаква да бъде въведен в експлоатация и наемателите да се нанесат след юли2019г. Готов е и идейният проект на втора бизнес сграда в съседство. Другата година се очаква да започне и нейното строителство, отново с подкрепата на Fibank. Целта е да се оформи офисна паркова среда, между която да има по-голяма зона за релакс и която ще бъде изключително конкурентна.

"Fibank ни спечелиха най-вече с гъвкавата политика в ценообразуването, която ни предложиха. Много важен за нас беше и иновативният подход, който Fibank прилага в работата си – непрекъснатото търсене на по-добро решение, което всъщност е една от ценностите и на нашата компания. Важно за нас преимущество на Fibank е и експедитивността им в административните процедури. Това е един голям плюс в по скоро консервативния свят на финансо- вите институции. И не на последно място, много ценим професионализма на екипа, с който работим съвместно по финансирането на “София Офис Център”, казват от компанията.

Успехът за нас е удовлетворение от постигнатите резултати – както финансово, така и от социалната значимост, която сме постигнали. В случая на този проект – “София Офис Център”, това е осигуряването на качествена и устойчива работна среда, спазвайки високите изисквания на международния сертификат BREEAM", споделя Диканска за разбиранията си за успех.

Макар и международен инвеститор, Europroperty развива все повече проекти в България - не само заради това, че сме развиващ се пазар с по-високи нива на възвръщаемост, но и заради личното им желание да подобрят средата, в която живеят и работят, да имплементират добрите утвърдени международни практики у нас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дъщерята на Бърни Екълстоун - Тамара, е имала сериозна разпра с майка си Славица. След нея двете не си говорили почти година. Преди това бившата жена на екс собственика на Формула 1 и дъщеря й бяха изключително близки. Причината за скандала между тях е вмешателството на Славица в живота на наследничката й.

Синът на Дейвид и Виктория Бекъм - Бруклин, си спретна пореден публичен скандал с гаджето. Той и моделката Хана Крос се изпокараха в Кан, докато бяха на филмовия фестивал. "Те си крещяха и плачеха", разкри очевидец. След това Хана избутала Бруклин. Бодигардовете притичали и разделили двамата. Дейвид и Виктория били информирани за случилото се.

Полузащитникът на "Манчестър Сити" Давид Силва има "златно" предложение от Катар. Испанецът е офертиран за двугодишен контракт със заплата в размер от 6 млн. паунда. Все още не става ясно от кой клуб е офертата. Договорът на 33-годишния Силва на "Етихад" изтича в края на следващия сезон и не е изключено той да бъде продаден още това лято.