Росица Йорданова: Fibank ни помага да сме сред водещите туристически агенции

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156630 www.24chasa.bg
Росица Йорданова, управител на “Астеа Тур”

Турция оставала номер 1 като дестинация за българите, казва Росица Йорданова, управител на “Астеа Тур”

Заедно със съпруга ми основахме агенцията преди осем години с много смелост и ентусиазъм, водени от вярата във възможностите ни и страстта ни към пътуванията. Както всяко начало, така и нашето не беше лесно, но с много труд, упоритост и без да жалим време и средства, успяхме да се превърнем в една от водещите туристически агенции в Североизточна България.” Това разказва Росица Йорданова, управител на “Астеа Тур”.

Фирмата предлага широка гама от услуги - екскурзии, почивки, круизи, самолетни билети и хотелско настаняване в цял свят.

Безспорен фаворит сред най-търсените дестинации за почивка от клиентите остава Турция. Според Йорданова причините за това са много – близостта, все по-добрите условия за отдих, цените, които смята, че са без конкуренция и са достъпни за всеки българин.

Италия, Испания, Португалия, Хърватия и Израел бележат значителен ръст през тази година, като туристите ги предпочитат не са само като дестинации за почивка, но и за културен туризъм.

“С радост мога да кажа, че се увеличава и броят на пътуващите по екзотичните направления като Малдиви, Доминиканска република, островите Бали и Мавриций, Тайланд, Мексико и Куба. Круизните пътувания стават все по-достъпни за повечето клиенти. Освен традиционните маршрути по Средиземноморието все по-предпочитани са Карибският регион и Далечният изток”, казва тя. Убедена е, че мястото, в което живее и работи човек, не дава нито предимства, нито недостатъци.

“Дали той ще е успещен, зависи най-вече от неговите лични качества, може би в България е по-лесно, защото си сред своите близки и във всеки момент може да разчиташ на тях. Аз вярвам, че въпреки всички трудности всеки, който е достатъчно борбен и амбициозен не просто може да преуспее и да сбъдне мечтите си в България, а и да ги надхвърли. Бъдещето на България е в нашите ръце, ние сме хората, които, влагайки частичка от себе си, рисуваме бъдещето на нашата родина и на нашите деца. Да останеш в България, е не просто едно решение, не е липса на възможност, потенциал, желание или амбиция, а достатъчно осъзнат избор”, казва тя.

Определя бизнеса по-скоро като семеен с не много голям брой служители, но “притежаващи необходимите качества, опит и професионална квалификация”.

Основен техен принцип е индивидуалното отношение към всеки клиент. Грижата, вниманието, коректните и открити отношения към поетите ангажименти печелят доверието и постоянството на все повече клиенти, които мога да определя не само като редовни, но и като наши приятели.

Организирането на едно индивидуално пътуване е сложен и дълъг процес, в който влагаме изключително много време, сили и знания, за да можем да предложим най-доброто. Стремежът ни към изпипването и на най-малките детайли, които са важна част от нашата работа, както и съпричастното ни отношение към всеки клиент, определено са част от печелившата формула не само за нашия успех, но и за привличането на все повече редовни клиенти.

Тъй като сферата, в която работим е доста динамична и постоянно развиваща се, за да можем да отговорим на изискванията и на най-взискателните ни клиенти периодично целият ни екип взема участие в обучителни семинари, презентации и инфотурове, обяснява Йорданова.

Основната цел на фирмата ни е ефективно да посредничим между нашите клиенти и доставчиците на туристически услуги, като за тази цел ние разработваме, поддържаме и селектираме най-доброто за пътуване в чужбина на водещи туроператори и авиопревозвачи, с които имаме сключени договори.

Fibank е партньор - както в личен, така и в професионален план, на семейството на Йорданова от близо 20 г. Първото семейно жилище е закупено с кредит от банката.

Искам да им благодаря и да ги поздравя по случай 25-ата годишнина на Fibank и да им пожелая да бъдат все така отзивчиви и компетентни, казва Йорданова.

След стартирането на бизнеса на семейството не стояла дилемата коя от многото банки да изберет за партньор, правилното решение било само едно - Fibank.

В началото на тази година взехме решение да разширим дейността си, като за целта планираме да отворим още един офис в Югоизточна България. Няколко месеца по-късно, благодарение на програмата Smart Lady, сме на път да реализираме това си решение, обяснява бизнесдамата.

"С гордост мога да кажа, че един от най-важните партньори не само в бизнеса, но и в личен аспект, е Fibank. Клиент съм от над 17 г. С помощта на банката закупихме първото си семейно жилище. Ползвахме услугите за международни преводи, когато дъщеря ни бе студентка в Лондон. Условията, които предлагат за физически и юридически лица, са без конкуренция. Приятно изненадана съм от вежливото и професионално обслужване от служителите в банката", казва тя. 

Според Йорданова всеки има своя собствена дефиниция за успех и той е част от живота. Според мен успехът е реализацията на нашите мечти.

"Затова не трябва да спираме да мечтаем, да се развиваме и учим през цялото време, наслаждавайки се на всеки един миг от живота", смята тя. 

И добавя: В България всичко е възможно. Всеки човек има различни възгледи и перспективи, а моите са, че България е страна на възможностите. Преди всичко е моята родина. Това е достатъчна причина да остана тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.