Двама магистрати с нередовни имотни декларации

https://www.24chasa.bg/novini/article/7157659 www.24chasa.bg
Иванчева не излезе на свобода въпреки решението на Хинов.

Не съобщават имената им, съдебните ревизори ще направят нова допълнителна проверка

Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС) обяви, че от всичките 4168 декларации на съдии, прокурори и следователи само в две има разминаване между декларирано и проверено. Става дума за разлика под 20000 лева. Имената на двамата магистрати не се съобщават, но те ще бъдат подложени на нова допълнителна проверка от съдебните ревизори.

От имотните декларации, публикувани през лятото става ясно, че 1594 лв. задължения по банков заем има например съдия Иво Хинов от спецсъда, който в петък пусна от ареста кметицата на “Младост” Десислава Иванчева.

Хинов дължал на банка 7272 лв. в началото на годината. При подаване на декларацията оставали 1594 лв. при предсрочно погасяване. По датата за крайното му издължаване става ясно, че съдията вече трябва да се е издължил на банката. Магистратът дължи и 20 хил. лв на свой роднина, има да връща и 10 000 лв. на брат си.

Близо 1 млн. лв. в цели 6 банкови депозита пък има неуспелият кандидат за шеф на Софийския градски съд Светлин Михайлов. Магистратът, който има мандат начело на съда в първото десетилетие на века, има и лични спестявания у дома си в размер на 16 000 лв.

31 030 лв. в три депозита пък има Ивиана Димчева от Софийския районен съд. Тя стана известна с това, че пусна на свобода срещу 3000 лв. гаранция автокрадецът Георги Воденичаров-Кико.

Прокурорката Теодора Златева, която отказа да иска арест за другаря на Кико - Светослав Петков-Лъвицата, пък има налични 17 450 лв. Още толкова има и в банка.

Колегата на Димчева Николай Василев, оправдал суданец за нападението над жената на Волен Сидеров Деница, пък има 6 влога заедно със съпругата си. Заедно с допълнителното осигуряване семейството има 117 967 лв.

Лозан Панов декларира 2 влога за 66 521 лева

В декларацията на шефа на ВКС Лозан Панов пише, че има 2 влога - за 66 521 лв. Той има и налични 22 хил. лв.

Миналата година Панов даде празна декларация пред Сметната палата, където се отчиташе като член на ВСС.

Бе глобен с 1000 лв. за отказа, но заведе дело, което тече.

НАП пък му направи проверка, откри неплатени данъци и ги препрати към антикорупционната комисия, но Панов отказа да се яви.

Точкова: Декларациите са само формални

От заключенията на инспекторите се разбира, че статистическа информация показа формалността на подаваните от магистратите ежегодни декларации за имущество и интереси. ИВСС информира, че е приключила проверката на декларираното от 4168 съдии, прокурори и следователи. Двама имали несъответствие от между 5000 и 20 000 лв. дори след срока за поправка, информират от оглавявания от Теодора Точкова инспекторат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните