Каракачанов мисли до вторник “творчески” да се оттегли ли като вице (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7158669 www.24chasa.bg
Волен Сидеров поиска оставката и на вицепремиера Каракачанов.

Сидеров поиска и неговата оставка, за да започнат патриотите “на чисто”

Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще разсъждава “творчески” до вторник върху предложението на Волен Сидеров и той да подаде оставка и патриотите да останат без свой вице.

“Това е творческо предложение. Продължавам да мисля творчески и както съм казвал много пъти, коалиционните въпроси е редно, дори да са творчески, да ги обсъждаме помежду си. Сега ще настоявам във вторник да разгледаме това предложение и няма никакъв проблем да си подам оставката”, заяви Каракачанов пред bTV.

Късно в събота Волен Сидеров, който бе сред основните гласове за оставката на Валери Симеонов, пусна във фейсбук пост, с който поиска и Красимир Каракачанов да напусне правителството, за да започнат “на чисто”.

“Да направим нещо патриотично на чисто. Защото и двамата не издържаха теста. За да решим дали можем да бъдем някакъв патриотичен блок, който да започне на чисто”, аргументира се лидерът на “Атака”. И поиска заедно с колегите си от ВМРО и НФСБ да си поставят приоритети, които да видят дали могат да ги постигнат, защото “да се въртиш във властта само заради гъдела, това е перверзия”.

Сидеров настоя, че това не е ултиматум към Каракачанов, а му прави приятелско предложение, “което да го върне към разума”, защото и той, и Симеонов били “изгубили връзката с реалността”. По-късно пък обясни, че това всъщност е “творчески” съвет. И че патриотите сбъркали, като излъчили двама от лидерите си в изпълнителната власт.

“Творчески ще продължа да разсъждавам във вторник, когато се надявам това негово предложение да бъде развито на коалиционния ни съвет”, включи се на артвълна Каракачанов. Има два варианта - или ОП продължават заедно, или не, коментира вече по-сериозно той.

“Аз не се обиждам от нищо. Ако някой смята, че може “творчески”, на гърба на своите партньори да си прави личен имидж, аз лично смятам, че няма смисъл от такава коалиция”, допълни министърът на отбраната.

“Първите думи, които ще кажа на Сидеров, са “добър ден” и след това ще го поканя да изпием по едно кафе. При мен с лошо не става. Ако ние запазим добрия тон в името на интересите на България, един вицепремиер по-малко или повече няма никакво значение. Не ми е детската мечта да стана министър на отбраната”, заяви още Каракачанов. Той се надявал да няма конфликт между Сидеров и Симеонов след завръщането на втория в парламента.

Патриотите все още не са обсъждали имена за нов вицепремиер. “Ако кандидатурата е подходяща, аз ще я подкрепя. Ако не е, ще го кажа на другите, но не чрез медиите”, каза лидерът на ВМРО. И е категоричен, че не трябва да има промени в коалиционното споразумение. Въпреки че нашата коалиция сега се държи доста странно, има належаща нужда да приоритизираме нашата програма за управление, допълни Каракачанов.

Разказа, че премиерът реагирал “нормално” на оставката на Симеонов. Моята роля на буфер приключи. Ако някой иска да работи, да работи, добави той. “В България има над 400 хил. души, които не желаят да работят, но лесно ги ангажираме да ходят на протести”, коментира Каракачанов протестите. Нека да има протести, но да не са за сметка на голямата част от обществото, призова вицепремиерът.