Съпруга изгони домашен арестант, подсъдим с Иванчева. Той се мести на непознат за съда адрес

https://www.24chasa.bg/novini/article/7162105 www.24chasa.bg
Бившият кмет на “Младост” Петко Дюлгеров бе пуснат вкъщи в края на октомври. СНИМКА: “24 ЧАСА”

Забраниха на Иванчева и заместничката ѝ да напускат страната

Петко Дюлгеров, който е подсъдим като посредник за подкуп от 70 хил. евро за кметицата на “Младост” Десислава Иванчева, е бил изгонен от жена си, след като в края на октомври спецсъдът го пусна под домашен арест.

Съпругата му Анна Лютакова не го приела в общия им апартамент и Дюлгеров бил заставен да смени адреса, на който да се изпълнява мярката му за неотклонение, научи “24 часа”. Посочил е адрес в столичния кв. “Лагера”, за който не се знае чий е и дали не е под наем. Подобна информация няма в деловодството на спецсъда.

Запознати разказаха, че причините за разногласията в семейството били от личен характер. Съпругата на Петко Дюлгеров - Анна Лютакова е главен експерт в Министерския съвет, но е в неплатен отпуск. Преди това е работила в Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”, Министерството на финансите и в голям завод. Дамата е юрист, завършила е право в Софийския университет. 

Дюлгеров е задържан вкъщи от края на октомври. Тогава съдия Иво Хинов нареди изпълнението на мярката му за неотклонение да стане незабавно. Срещу решението на съда възразява прокуратурата с протест пред втората инстанция. На 5 ноември съдът

решил да отложи

изпращането му в

апелативния

спецсъд,

казват от обвинението. И уточняват, че протестът им бил депозиран чак на 16 ноември, когато бяха изменени и мерките за неотклонение на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Сега се очаква окончателно решение на апелативните магистрати за свободата на Дюлгеров.

Той бе арестуван с Иванчева и Петрова на 17 април и тогава призна пред разследващите, че намерените у него 14 хил. евро са част от подкуп от 70 хил. евро, който бизнесменът Александър Ваклин е дал на кметицата на “Младост”.

Дюлгеров е прибрал дела си от Ваклин, след като се усамотил в мъжката тоалетна на заведение на ъгъла на столичните ул. “Раковски” и “Гурко”.

През лятото Дюлгеров искаше свободата по медицински причини. В обясненията си пред прокуратурата той казал, че взел подкупа, за да оперира окото си. “Позволете му

да продължи да

вижда света,

жена си и

децата си

Той може да ослепее”, обяви тогава адвокатката му Марияна Тодорова. Две съдебни инстанции обаче не се съгласиха да го освободят.

Вчера по искане на прокуратурата съдът наложи забрана Иванчева и Петрова да напускат страната, ако излязат на свобода. Аргументът на обвинението за новото ограничение бе тежестта на повдигнатите обвинения.

Двете са зад решетките и очакват крайното решение на апелативния спецсъд дали ще бъдат пуснати под домашен арест.

“Мечтата на арестантките е да могат сами да отварят прозорците си вкъщи”, обяви защитата им в съда.

Адвокат Емануил Йорданов, който защитава Петрова, иронично обяви, че забраната трябва да влезе в сила особено когато двете жени са зад решетките.

“Забраната няма никакво значение за моето поведение. Така или иначе вече сме осъдени”, каза Петрова през сълзи. За Дюлгеров от прокуратурата не са искали забрана да излиза от България.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда