Цветанов за Горанов: Всеки може да бъде проверяван, няма защитени

https://www.24chasa.bg/novini/article/7166319 www.24chasa.bg

Дъщеря ми започна работа в Световната банка след кандидатстване, каза шефът на ПГ на ГЕРБ

Всеки в България може да бъде проверяван на база на постъпилите сигнали. По-честно е да бъде коментирано, когато приключат проверките. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос за проверката на имотите на финансовия министър Владислав Горанов. Снощи в интервюто си в "Шоуто на Слави" главният прокурор каза, че ще назначи проверка за жилището, в което живее Горанов.

Това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпванито на сигнал, обясни Цветанов. Съвсем нормално и закономерно е всяка информация, която постъпва, да се проверява, и да се спрат всякакви интерпретации и спекулации, допълни той.

Не питам колегите с кого си лягат и къде живеят, заяви Цветанов на въпрос дали Ивайло Московски живее с майката на децата си. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право. Той обясни, че всеки, който заема публична длъжност, е длъжен в срок да декларира къде живее, какво ползва.

Връщане ме във времето, когато и аз бях проверяван и то по всички изисквания. Всичко, което е направено, е приключено. Убеден съм, че и Горанов, когато приключи проверката, ще може да даде отговор на всичко, каза още Цветанов. И призова да не се интерпретират и създават новини. Нека компетентните органи да си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка, допълни шефът на ПГ на ГЕРБ.

Запитан дали има информация за други проверявани хора от ГЕРБ и правителството, Цветанов отговори с не.

Когато завърши, дъщеря ми кандидатства на 4 места, отправиха й две предложения за работа и тя прие това, каза пък Цветанов на въпрос дали най-голямата му дъщеря работи в Световната банка. Не искам да въвличам децата и семейството си всякакви излишни спекулации, обясни той. И допълни, че дъщеря му е кандидатствала за работа както всички деца, когато завършват образование и където преценят, че могат да се реализират. И бе категоричен, че Кристалина Георгиева не е съдействала за назначаването на дъщеря му. В Световната банка работят над 100 души, допълни той.

Втората ми дъщеря учи в държавно училище, а най-малката е първи клас, допълни още Цветанов.

Разговорите, които се водят на най-високо политически ниво и в ЕП, и в ЕК и на двустранна основа вече има много по-голям надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство първо по въздух, евентуално и вода и на по-късен етап като сухопътна граница, коментира още Цветанов. Според него това можело да стане до края на мандата на този Еврокомисия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда