Преброиха 563 963,93 лв. в банковия сейф на главния секретар на ДАБЧ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7166614 www.24chasa.bg
Красимир Томов СНИМКА: Стоян Нешев/Архив

Точно 563 936,93 лв. са открити в банковата касета, наета и ползвана от главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Красимир Томов. Това е показало преброяването на всички банкноти в нея.

Парите са в различни валути - евро, долари и паунди. Равностойността им в левове е изчислена по актуалния валутен курс на БНБ. Всички банкноти вече са описани.

Предварителните данни на спецпрокуратурата от 20 ноември т.г. бяха, че в банковия сейф има 427 000 лв. Те бяха открити на 13 ноември т.г.

Красимир Томов е следствен заедно с шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и още двама души. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, замесена в схема за даване на български паспорти на чужденци.

Томов бе арестуван на 29 октомври с още 20-ина души. След отварянето на банковата касета от прокуратурата съобщиха, че той е декларирал пред КПКОМПИ само 25 000 лв. спестявания и още 36 000 лв. от заплати.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане