Теменужка Петкова за АЕЦ "Белене": Това е един от най-безопасните проекти в света

https://www.24chasa.bg/novini/article/7169754 www.24chasa.bg
Теменужка Петкова Кадър: БНТ

"Проектът за АЕЦ "Белене" е същият, за който ЕК е била нотифицирана през 2007 г. Промени в проекта няма как да има. Предстои да изберем инвеститор". Това каза пред БНТ енергийният министър Теменужка Петкова.

"Това е един от най-безопасните проекти в света. Проблемът за спиране на строежа на АЕЦ "Белене" беше, че стратегическият инвеститор напусна проекта. Сега ще търсим възможност за нов такъв или няколко, не е задължително да бъде само един", допълни тя.

"Търсим възможност за разширяване на газопреносната инфраструктура. Такава една инвестиция би струвала над 2 млрд. лева", коментира Петкова относно "Турски поток".

"Правителството работи активно България да остане на газовата карта на Европа", увери Петкова. По думите ѝ, проектът за газоразпределителен център е продкрепена от ЕС, като идеята е той да се захранва с газ от няколко източника.

"За периода от 2020-2040 г. държавата би реализирала печалба от 4,35 млрд. лв., като ще се запази стратегическото място на България на газовата карта на Европа", обясни Петкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане