Посланик Христо Гуджев с орден от президента на Мексико

https://www.24chasa.bg/novini/article/7170722 www.24chasa.bg
Посланик Христо Гуджев (вдясно) с мексиканския посланик в Будапеща Давид Нахера Ривас

Българският дипломат Христо Гуджев, който служи като посланик на страната ни в Мексико между 2012 и 2016 г. бе награден с орден "Ацтекски орел" с лента от името на президента на Съединените мексикански щати Енрике Пеня Нието. Декретът, подписан от мексиканския държавен глава и поздравителния му адрес бяха прочетени от мексиканския посланик в Будапеща Давид Нахера Ривас, който отговаря и за България. Той връчи ордена на посланик Гуджев на официална церемония в зала "Договори" на Министерството на външните работи в София. Българският дипломат бе почетен с висшето мексиканско отличие за работата си в полза на българо-мексиканските отношения и за усилията за запазване на българското дипломатическо представителство в Мексико. Освен официални лица от министерството, на церемонията присъстваха и посланичката на Венецуела в България г-жа Ориета Капони и новопристигналата посланичка на Куба г-жа Каридад Ямира Куенто Милиан, която предстои да връчи акредитивните си писма на президента Радев. На награждаването бяха и почетните консули на Колумбия, Еквадор, Мексико и представител на почетното консулство на Чили в България. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на