Борисов възложил да се закрие агенцията за българите в чужбина (Стенограма)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7171007 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Снимка: Пиер Петров

Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание от 21 ноември.

"Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим", е казал още Борисов по темата.

Вижте изказването на Борисов в стенограмата от правителственото заседание: 

Точка 36

Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за лечебните заведения.

БОЙКО БОРИСОВ: Ананиев!

КИРИЛ АНАНИЕВ: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, с днешното решение и последващото разглеждане в Народното събрание и приемане на решение от него, ние създаваме необходимата нормативна база, въз основа на която ще изградим първата Многопрофилна болница за активно лечение на българските деца.

По този начин ще превърнем в реалност мечтите на няколко поколения българи, на родителите и на работещите в системата на детското здравеопазване.

Радвам се, че нашето решение го вземаме в деня на един голям християнски празник, а именно празника на Християнското семейство.

Благодаря на целия Министерски съвет за това решение.

БОЙКО БОРИСОВ: В България нямаме изцяло педиатрична, детска болница, която да затваря целия цикъл по отношение на детското здравеопазване. Има различни педиатрични отделения в различни болници, но на едно място няма. И затова нашето предложение е § 5 да се отмени, защото там в закона е казано, че болница „Лозенец“ е второстепенен разпоредител с бюджета и отговаря за нея Министерският съвет. С това предложение всъщност искаме Парламентът да даде санкции да отпадне този § 5 и след това Ананиев да я преструктурира в педиатрична болница.

КИРИЛ АНАНИЕВ: След като я структурираме, предлагам детската болница да бъде към Министерството на здравеопазването.

БОЙКО БОРИСОВ: Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос.

Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Заплашил жена с убийство и със сексуални подвизи успя да финтира охраняващ го полицай. Повалил го с дръжка от метла и се покрил в Морската градина в Бургас. Историята започва следобеда на 29 октомври в Подвис, община Сунгурларе. Там от по-рано се заселил Атанас Бундев от котленското село Градец. В онзи вторник, както обикновено,

Петте пострадали деца от добричкото село Кардам вече са добре. Изписани са от болницата и вече ходят на училище и детска градина. Все още не е ясна причината за смъртта на техния 9-годишен брат. От прокуратурата все още изчакват резултатите от всички експертизи, за да обявят окончателната причина за инцидента.

Гола ще пее Гери-Никол! Яката дупара се закани, че ще се качи на сцената само по изрязан бански на луд купон в Пампорово. Варненската фурия е част от голям спеткалък по случай празника на студентите. "Елате да се забавляваме заедно на Студентския празник. Аз мога да дойда по бански, а ако е студено - ще си сложа шалче",