Борисов възложил да се закрие агенцията за българите в чужбина (Стенограма)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7171007 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Снимка: Пиер Петров

Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание от 21 ноември.

"Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим", е казал още Борисов по темата.

Вижте изказването на Борисов в стенограмата от правителственото заседание: 

Точка 36

Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за лечебните заведения.

БОЙКО БОРИСОВ: Ананиев!

КИРИЛ АНАНИЕВ: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, с днешното решение и последващото разглеждане в Народното събрание и приемане на решение от него, ние създаваме необходимата нормативна база, въз основа на която ще изградим първата Многопрофилна болница за активно лечение на българските деца.

По този начин ще превърнем в реалност мечтите на няколко поколения българи, на родителите и на работещите в системата на детското здравеопазване.

Радвам се, че нашето решение го вземаме в деня на един голям християнски празник, а именно празника на Християнското семейство.

Благодаря на целия Министерски съвет за това решение.

БОЙКО БОРИСОВ: В България нямаме изцяло педиатрична, детска болница, която да затваря целия цикъл по отношение на детското здравеопазване. Има различни педиатрични отделения в различни болници, но на едно място няма. И затова нашето предложение е § 5 да се отмени, защото там в закона е казано, че болница „Лозенец“ е второстепенен разпоредител с бюджета и отговаря за нея Министерският съвет. С това предложение всъщност искаме Парламентът да даде санкции да отпадне този § 5 и след това Ананиев да я преструктурира в педиатрична болница.

КИРИЛ АНАНИЕВ: След като я структурираме, предлагам детската болница да бъде към Министерството на здравеопазването.

БОЙКО БОРИСОВ: Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос.

Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Григор Димитров помпа мускули сред най-добрите бойци на планетата. Той е в UFC института в Лас Вегас, където се подготвят състезателите в ММА веригата. Гришо не спира да тренира дори и в почвните си от тенис тренировки дни и показва завидни умения на различните уреди. В Лас Вегас той е при треньора си Андре Агаси,

Разследван за измами изпява заговора пред ФБР Обирът е планиран от голям татуиран мъж, бивш спортист и морски пехотинец, твърдят ченгета На 24 септември пред съда в Сан Франциско ще се изправят двама българи и техен авер американц, които са обвинени за подготвян обир на 3 млн. долара от дрога. Делото е насрочено за 10,30 ч.

Кървава вендета в град Глоджево Младата майка поискала развод на агресивния татко Дива ревност е в основата на жестокото тройно клане в град Глоджево, завършило с убийството на млада майка и тежко ранените й родители. Това е основната версия на русенските криминалисти, които разследват кървавия битов скандал, научи "България Днес".