Борисов възложил да се закрие агенцията за българите в чужбина (Стенограма)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7171007 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Снимка: Пиер Петров

Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание от 21 ноември.

"Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим", е казал още Борисов по темата.

Вижте изказването на Борисов в стенограмата от правителственото заседание: 

Точка 36

Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за лечебните заведения.

БОЙКО БОРИСОВ: Ананиев!

КИРИЛ АНАНИЕВ: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, с днешното решение и последващото разглеждане в Народното събрание и приемане на решение от него, ние създаваме необходимата нормативна база, въз основа на която ще изградим първата Многопрофилна болница за активно лечение на българските деца.

По този начин ще превърнем в реалност мечтите на няколко поколения българи, на родителите и на работещите в системата на детското здравеопазване.

Радвам се, че нашето решение го вземаме в деня на един голям християнски празник, а именно празника на Християнското семейство.

Благодаря на целия Министерски съвет за това решение.

БОЙКО БОРИСОВ: В България нямаме изцяло педиатрична, детска болница, която да затваря целия цикъл по отношение на детското здравеопазване. Има различни педиатрични отделения в различни болници, но на едно място няма. И затова нашето предложение е § 5 да се отмени, защото там в закона е казано, че болница „Лозенец“ е второстепенен разпоредител с бюджета и отговаря за нея Министерският съвет. С това предложение всъщност искаме Парламентът да даде санкции да отпадне този § 5 и след това Ананиев да я преструктурира в педиатрична болница.

КИРИЛ АНАНИЕВ: След като я структурираме, предлагам детската болница да бъде към Министерството на здравеопазването.

БОЙКО БОРИСОВ: Сега съм възложил и на няколко от колегите тук да мислят как да закрием Агенцията за българите в чужбина, има си МВР, Министерство на правосъдието и Президентство. Това са трите институции, които се произнасят по този въпрос.

Така че, сега работим по тази тема. Външно министерство ще се занимава с културата, заедно с Боил Банов, с образованието и с всичко останало. Ние така или иначе сега го правим.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С плаж и майтапи преминаваше лагерът ни, но не и с тренировки! Скандалните разкрития направи пред съда футболист, участвал в уговорени мачове в родната "Б" група! Смелчагата, дръзнал да проговори за далаверите в първенството, е Християн Гачев. Той бе привикан в спецсъда, за да разкаже за шашмите със спортни срещи,

Легенди се носят за съдбата на митичния снайперист Красимир Станчев-Легионера. Версиите са десетки. От предположение, че е станал наемник на грузинската мафия, до слух, че е убит и трупът му е положен в безименен гроб в полите на Витоша. Вече 15 години родната полиция издирва Легионера по подозрение,

Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от скандалния хотел „Дюн“ в курорта Слънчев бряг, показа проверка на "България Днес". Сделката е част от трансформацията на страховитата в миналото групировка ВИС-2. Тя стартира преди около две години с мащабно закриване на фирми и разпродажба на имоти,