Зам.-кметът на София Евгени Крусев подаде оставка, обвиняват го за ремонта на "Графа"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7183558 www.24chasa.bg
Евгени Крусев СНИМКА: Архив

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подаде оставка.

Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”.

"Към 18 ч вчера получих призовка от прокуратурата във връзка с проверката за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Призован съм в качеството на обвиняем. По тази причина считам, че най-отговорната и мъжка позиция е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат работата", заяви Крусев пред журналисти в общината.

Той бе категоричен, че "ще си защитя името и това е целта на действието ми".

Крусев обясни, че той и общината оказват пълно съдействие на разследващите, изпратена е цялата документация за ремонта на улицата.

"В качеството си на възложител нося отговорност за този обект. Ако съм бил подведен от проектант или от друг, който се е занимавал с проекта за ремонта, се надявам, че прокуратурата ще го установи", обясни Крусев.

Според него ул. "Граф Игнатиев" "от един ориенталски битак става една от красивите улици на София".

Той ще даде показания във вторник.

На въпрос дали оставката му ще бъде приета от кмета Йорданка Фандъкова Крусев отговори: "Мога само да коментирам моите действия, решението за оставката е лично мое".

Той бе на поста малко повече от година, който зае, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той