Започна подборът на кандидатите за европейски прокурор

https://www.24chasa.bg/novini/article/7187188 www.24chasa.bg
Снимка Архив

В министерството на правосъдието във вторник се проведе първото заседание на Комисията по подбор на кандидатите за заемане на длъжността европейски прокурор от Република България, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

На заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с организацията на работа на Комисията и критериите за заемането на длъжността европейски прокурор от Република България.

Комисията разгледа постъпилите в Министерството на правосъдието документи на деветимата кандидати за участие в подбора, както следва:

1. Александър Атанасов – прокурор в Окръжна прокуратура - Варна;

2. Анна Аврамова-Градева – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград;

3. Дария Христова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пловдив;

4. Десислава Пиронева – прокурор в Софийска градска прокуратура;

5. Димитър Беличев – прокурор в Окръжна прокуратура-гр. Пловдив;

6. Каролина Хлебарова – прокурор във Върховна касационна прокуратура

7. Мария Стоянова – районен прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин, административен ръководител;

8. Сава Петров – прокурор във Върховна касационна прокуратура;

9. Теодора Георгиева – съдия в Административен съд – София град.

Подборът на кандидатите за европейски прокурор е предвидено да премине през два етапа – проверка по допустимост на кандидатите, въз основа на представените документи и събеседване с допуснатите кандидати от Комисията.

След съответния преглед на представените документи, допуснати до участие във втори етап на подбора (изслушване) са следните кандидати:

1. Александър Атанасов;

2. Дария Христова;

3. Десислава Пиронева;

4. Каролина Хлебарова;

5. Сава Петров;

6. Теодора Георгиева.

Събеседването ще се проведе на 11 декември 2018 г., в Министерството на правосъдието. По време на изслушването всеки от кандидатите ще има възможност да представи мотивацията и визията за работата си като европейски прокурор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на покойния израелски президент и Нобелов лауреат за мир Шимон Перес Хеми представи книгата му "Няма място за малки мечти" в Националната библиотека в София. Хеми дойде в България специално за представянето на световния бестселър на баща си, който се издава на български от КК "Труд". "Баща ми казваше на всички деца да не слушат родителите и

Богаташко рали в центъра на София събра очите на минувачи, видя "България Днес". Братя Диневи с техните охранители, бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев с фамозния "Астън Мартин" и Крум Дончев с "Порше" бяха сред участниците в зрелищната надпревара, в която не липсваха и знойни моделки по секси облекло.

Не са много хората, които могат да познаят Васил Иванов-Лучано. Небезизвестният бивш министър на спорта видимо се е посъстарил и прегърбил, видя "България Днес". Макар и елегантно облечен и с кърпичка в джоба на сакото, някогашният министър не прилича на себе си. На 8 юни Лучано чукна 55 години.