Започна подборът на кандидатите за европейски прокурор

https://www.24chasa.bg/novini/article/7187188 www.24chasa.bg
Снимка Архив

В министерството на правосъдието във вторник се проведе първото заседание на Комисията по подбор на кандидатите за заемане на длъжността европейски прокурор от Република България, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

На заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с организацията на работа на Комисията и критериите за заемането на длъжността европейски прокурор от Република България.

Комисията разгледа постъпилите в Министерството на правосъдието документи на деветимата кандидати за участие в подбора, както следва:

1. Александър Атанасов – прокурор в Окръжна прокуратура - Варна;

2. Анна Аврамова-Градева – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград;

3. Дария Христова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пловдив;

4. Десислава Пиронева – прокурор в Софийска градска прокуратура;

5. Димитър Беличев – прокурор в Окръжна прокуратура-гр. Пловдив;

6. Каролина Хлебарова – прокурор във Върховна касационна прокуратура

7. Мария Стоянова – районен прокурор в Районна прокуратура - Елин Пелин, административен ръководител;

8. Сава Петров – прокурор във Върховна касационна прокуратура;

9. Теодора Георгиева – съдия в Административен съд – София град.

Подборът на кандидатите за европейски прокурор е предвидено да премине през два етапа – проверка по допустимост на кандидатите, въз основа на представените документи и събеседване с допуснатите кандидати от Комисията.

След съответния преглед на представените документи, допуснати до участие във втори етап на подбора (изслушване) са следните кандидати:

1. Александър Атанасов;

2. Дария Христова;

3. Десислава Пиронева;

4. Каролина Хлебарова;

5. Сава Петров;

6. Теодора Георгиева.

Събеседването ще се проведе на 11 декември 2018 г., в Министерството на правосъдието. По време на изслушването всеки от кандидатите ще има възможност да представи мотивацията и визията за работата си като европейски прокурор.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекордната покупка на "Кардиф" Емилиано Сала струва 15,5 милиона паунда Шокираща новина потресе футболния свят. Ново попълнение във Висшата лига на Англия изчезна във въздуха, като най-вероятно самолетът му се е разбил. Става въпрос за аржентинския нападател Емилиано Сала, който бе рекордната покупка на "Кардиф".

Антон Станоев - Средната Бирма, обвинен за аферата "Бирмите" за производство и разпространение на цигари менте, вече е на свобода срещу 10 бона гаранция, научи "България Днес". Преди броени дни 2-ри въззивен състав на апелативния спецсъд реши да пусне от ареста Средната Бирма, съобщиха от съда. След акцията срещу нелегалните цигарени фабрики в

Грип тръшна естрадния певец Васко Кеца. Това е най-логичната причина импресариото му Ивайло Манолов да обикаля като луд аптеките в София, видяха топпапараците на "България Днес". Ивайло използва почивните дни, не за да отмаря, а за да отметне някои неотложни домакински задачи. След като обиколи всички магазини и напазарува,