Глобиха клиент и собственик на заведение в Добрич за пушене

https://www.24chasa.bg/novini/article/7187769 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Собственик на заведение и клиент са били глобени миналата седмица заради нарушаване на забраната за тютюнопушене – съобщават от Регионалната здравна инспекция в Добрич.

За периода 23 до 29 ноември, по чл. 56 от Закона за здравето са извършени 40 проверки в 40 обекта - 12 детски и учебни заведения, 18 други закрити обществени места и 10 открити обществени места.

Издадено е 1 предписание, съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение и 2 наказателни постановления на обща стойност 1300 лв.

Глобата за клиента е 300 лева, а за собственика на заведението – 1000 лева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на