Мартин Петров: Съдията има сметка в банката, от която изчезнаха парите ми. Магистратът Кюркчиев: И аз съм гледал ваши мачове (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7199193 www.24chasa.bg
Мартин Петров (по средата) и жена му Ралица (с червения шал), обградени от адвокати. СНИМКА: Румяна Тонeва

Бившият футболен национал Мартин Петров поиска съдия Стефан Кюркчиев да не решава делото му срещу банка, която съди за изчезнали 3,8 млн. лв. Причината - магистратът има сметки в институцията и може да е предубеден. Този сюжет беляза първо заседание по делото в Софийския градски съд.

В 13,30 ч футболистът пристигна в зала №5 на съда,

хванат за ръка с

жена си Ралица

Петрова

Пред съпрузите вървяха 4-ма адвокати от кантората “Табакови”, които защитават интересите на футболиста.

Делото е по искова молба на Петров срещу банка. Според запознати от документа ставало ясно, че на 18 август 2017 г. Петров установил липса на 3,8 млн. лв. Тогава разбрал, че

личната му

банкерка Ирина

Чавдарова била

с прекратен

договор

преди 10 месеца. През това време обаче тя давала информацията за сметки, депозити и операции на футболиста, които според него били фалшиви.

След проверка Петров открил, че от 2007 до 2017 г. без съгласието и подписа му били извършени над 450 платежни операции с 13 негови сметки. Превеждани били пари на хора, които не познавал. Чавдарова нямала пълномощно от футболиста за това. “24 часа” научи, че позицията на банката по делото е, че парите са изтеглени от негови роднини, които той упълномощил да се разпореждат със сметки. Затова по искане на банката като помагачи в процеса са привлечени бащата на футболиста Петьо, майка му Марийка, жена му Ралица и други близки.

Съдия Стефан Кюркчиев отказа да се оттегли от делото заради това, че имал сметки в същата банка, към която Петров има претенции. Преди това адвокатите на футболиста се отказаха да му искат отвод. “Гражданското отделение на Софийския градски съд разглежда много дела от и срещу банки. Не мога да се отведа, защото така ще призная нещо, което не е вярно”, каза съдията. И обясни, че магистратите нямат собствена банка, тъй като не ползват привилегии като граждани.

“Ние разглеждаме и

дела срещу

общината, в

която плащаме

данъци

Разглеждаме и дела срещу държавата, която в общ смисъл е наш работодател”, каза Кюркчиев, подчертавайки, че това не го прави предубеден.

Магистратът продължи с обясненията към Петров: “Вие сте известен футболист. Аз съм гледал ваши мачове. Заради това и от банката може да ми искат отвод”.

Делото не тръгна заради жалба на банката, която иска към процеса да се присъедини и друг ответник. По нея обаче предстои да се произнесе втората инстанция. Делото на Петров ще продължи на 14 март. Съдията призна, че то е сложно и за да се съберат всички доказателства, ще трябва още време. С изчезването на милионите на футболиста се занимава и Софийската градска прокуратура, където има разследване, но няма обвиняеми.

Мартин Петров, който е играл като нападател за “Ботев” (Враца), ЦСКА, “Атлетико” (Мадрид), “Еспаньол”, “Манчестър Сити”, сподели, че се чувства измамен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,