Убитата Златена почти непозната в Гълъбово

https://www.24chasa.bg/novini/article/7204502 www.24chasa.bg
За Златена в Гълъбово си спомнят, че била много красиво момиче (на снимката вдясно). Снимка Фейсбук

От години Златена Стоянова не е в родното си Гълъбово, тук живеят майка й Гергана Йорданова с втория си съпруг и по-голямата й сестра Виляна, която има дете. Това се знае в най-общи линии в миньорския град за 24-годишното момиче, намерено убито днес сутринта в столичен хотел. Златена, която носи името на покойната си баба Златка, била завършила Първо основно училище "Паисий Хилендарски" в Гълъбово и Гимназията по облекло и хранене в Стара Загора, но не е учила по-нагоре. За нея си спомнят, че била много красива. Имала трудно детство, тъй като майка й рано се развела с баща й Митко Стоянов и заживяла с друг мъж. За биологичния й баща се знае, че на младини имал проблеми със закона, но вече се кротнал.

Твърди се, че в последните години Златена не е поддържала връзки с приятелите си от детинство в Гълъбово, след като се запиляла някъде към Пловдив или София. Потърсени от журналисти, днес майка й и пастрока й не бяха никак словоохотливи и не пожелаха да разкажат каквото и да е. Все пак майка й Гергана, която в Гълъбово е известна повече като Ганка, изля мъката си във Фейсбук. Не е ясно дали близките на Златена са се познавали със задържания за убийството на момичето Димитър Ръжев, на 37 години. Във фейсбук майката отрича да го е познавала.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.