Банев се оплаква във фейсбук от липса на въздух и турска тоалетна в килията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7208639 www.24chasa.bg
Евгения и Николай Баневи

4-ма души живеем в килия от 12 кв. м която не е боядисвана от 20 г. Това е твърдение на Николай Банев, публикувано в официалната му фейсбук страница. Според писмото тоалетната в ареста е “турска”, а от мивката не тече топла вода. Обвиняемият за пране на пари и присвояване на милиони, който е свикнал с лукс, се оплаква и от липсата на светлина и въздух.

“Матовите прозорци не пропускат слънчева светлина. На баня се ходи два пъти седмично. А “престоят на въздух” е 1 час на площадка, малко по-голяма от килията. В стаята няма нищо друго, освен две метални легла на два етажа и вграден в пода малък метален стол”, пише в профила на олигарха. Той явно се е сближил със съкилийниците си. Един от тях му разказал, че лежи без присъда вече 8 месеца.

“23 часа в денонощието без въздух и слънце и без движение гаснат 4 човешки същества”, твърди Банев, който явно е дал текста на свой близък, който го е качил в неговия фейсбук профил.

В писанието си Банев сравнява условията в ареста с тези от XIX век. Липсвал му и телефон, както и спокойствие и време за свиждания. В същия профил на Банев е публикувана и речта му пред съда, когато го оставиха за постоянно в ареста. (24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,