Банев се оплаква във фейсбук от липса на въздух и турска тоалетна в килията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7208639 www.24chasa.bg
Евгения и Николай Баневи

4-ма души живеем в килия от 12 кв. м която не е боядисвана от 20 г. Това е твърдение на Николай Банев, публикувано в официалната му фейсбук страница. Според писмото тоалетната в ареста е “турска”, а от мивката не тече топла вода. Обвиняемият за пране на пари и присвояване на милиони, който е свикнал с лукс, се оплаква и от липсата на светлина и въздух.

“Матовите прозорци не пропускат слънчева светлина. На баня се ходи два пъти седмично. А “престоят на въздух” е 1 час на площадка, малко по-голяма от килията. В стаята няма нищо друго, освен две метални легла на два етажа и вграден в пода малък метален стол”, пише в профила на олигарха. Той явно се е сближил със съкилийниците си. Един от тях му разказал, че лежи без присъда вече 8 месеца.

“23 часа в денонощието без въздух и слънце и без движение гаснат 4 човешки същества”, твърди Банев, който явно е дал текста на свой близък, който го е качил в неговия фейсбук профил.

В писанието си Банев сравнява условията в ареста с тези от XIX век. Липсвал му и телефон, както и спокойствие и време за свиждания. В същия профил на Банев е публикувана и речта му пред съда, когато го оставиха за постоянно в ареста. (24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.