ГЕРБ издига Фандъкова за нов мандат

https://www.24chasa.bg/novini/article/7208689 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова

Залага пак на всичките си 20 областни кметове

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще получи нова номинация от ГЕРБ догодина. В партията, чийто зам.-председател е тя, за друга кандидатура въобще не се отваря дума, научи “24 часа” от централата на ГЕРБ.

Самата Фандъкова категорично отбягва въпроса за кметския вот наесен с аргумента, че за нея е важно да се върши работата за града, а не отсега да се влиза в кампания. И обвини опозицията, че прави именно това със скандалите около ремонтите в София.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че отново тя е човекът за столицата, след като всякакви спекулации вървяха неофициално през последните седмици.

“Към Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние

всички трябва да

застанем твърдо

зад нея и

зад видимите

резултати от

работата ѝ”,

обяви той във вторник вечерта пред столичния актив на ГЕРБ, говорейки колко ключови ще са предстоящите избори за Европейския парламент през пролетта и следващите ги кметски през есента. “Очертава се 2019 г. да бъде ключова. На изборите за членове на ЕП през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер”, обърна се Цветанов към партийците в Музикалния театър, където заедно изгледаха “Царицата на чардаша”.

Фандъкова печели три пъти поред изборите в София и в края на мандата си ще е закръглила точно 10 г. на поста, тъй като първият - след като Бойко Борисов стана министър-председател, беше половинка. Така тя ще се изравни по години управление с рекордьорите на поста Стефан Софиянски и инж. Иван Иванов, който между 1934 и 1944 г. докарва водата на София по рилския водопровод и по чието време столицата ни е наричана Балканската Виена.

Очаква се ГЕРБ да заложи отново и на всичките си останали 19 областни кметове (бяха общо 21, преди да се откаже от хасковския Добри Беливанов - б.а.).

Подкрепа

ще получи и

Петър Паунов

в Кюстендил, който официално е човек на Реформаторския блок, но негласно се ползва и с подкрепата на най-голямата партия. Единствените 3-ма извън са Златко Живков на Монтана и Георг Спартански на Плевен (и двамата от РБ) и Хасан Азис от ДПС на Кърджали.