17-годишният Владислав убил баща си, за да спаси себе си и майка си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7226002 www.24chasa.bg
17-годишният Владислав няма да остане в ареста СНИМКА: Авторката

17-годишният Владислав, който уби 42-годишния си баща Антон на 1-и януари тази година в семейната къща край варненското село Осеново, няма да остане в ареста. Състав на Варненския окръжен съд реши момчето да бъде пуснато и да остане под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая до началото на процеса срещу него.

Варненската окръжна прокуратура внесе искане за задържане под стража на тийнейджъра, но адвокатът на момчето Юлиян Георгиев категорично заяви, че Владислав е действал при неизбежна самоотбрана. Делото за мярката за неотклонение се гледаше при закрити врати заради възрастта на момчето. Майката Светлана беше в съда, но категорично отказа да коментира. А по лицето й личаха синини. В съдебната зала имаше и преводач, тъй като семейството е от Русия.

Жестоката семейна трагедия се разиграла в следобедните часове на 1-и януари тази година. Пияният Антон се развинял за пореден път и се нахвърлил да души сина си. Майката Светлана скочила да защити детето си и гневът на бащата се насочил срещу нея. Последвал невъобразим ужас. В крайна сметка момчето успяло да се измъкне, да вземе нож, да наръга няколко пъти насилника и да спаси себе си и майка си от разбеснелия си баща. Според разследващите, които пристигнали първи на мястото, къщата приличала на бойно поле - навсякъде имало потрошени мебели и покъщнина.

Въпреки че живеещите в селото смятали семейството за спокойно и кроко и дори не подозирали какво се случвало зад стените на дома им, стана ясно, че Антон системно е тормозел и сина си, и съпругата си. Пиел е редовно и е пребивал и двамата. Последните 5-6 месеца били най-страшни за жената и момчето, а до фаталния край се стигнало след поредния безумен пиянски скандал. Сигнал на 112 подала майката и двамата със сина си изчакали полицията.

Разбра се, че семейството е продало имот в Москва и преди 5-6 години се е преместило да живее край варненското село Осеново. Бащата имал успешен бизнес. Купил парцела и започнал да строи къща. Момчето учело във Варна. Всеки ден някой от родителите му го карал с кола на училище и обратно. Чужденците не контактували много с хората от близкото село, затова никой не ги познавал добре.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска