Зюмбюлев за откритото след 26 г. писмо: Пуснато е източно, но е открито западно

https://www.24chasa.bg/novini/article/7231256 www.24chasa.bg
Борислав Зюмбюлев КАДЪР: Bulgaria ON AIR

След близо 27 години едно писмо се върна при подателя си - 73-годишния капитан Христо Христов от Варна. При 1992 г. при скучен преход на Индийския океан от Сингапур до Бразилия той го пуска в морето. Оказва се, че писмото му достига до бреговете на Южна Африка.

Получателите на писмото се свързват с "24 часа" и именно изданието става връзка между получател и подател по тази нетрадиционна поща.

"Дойде имейл. Беше адресиран до личната ми поща. Очевидно някой им беше помогнал доста на тези хора да се насочат правилно. Този имейл не е обявен на сайта на вестника. На 30-и декември късно вечерта получих писмо от Андрей Кудзи, който се представи като приятел на семейството. На другия ден аз се захванах да опитам да намеря връзка с капитан Христов", сподели главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев в студиото на "България сутрин".

Зюмбюлев за откритото след 26 г. писмо: Пуснато е източно, но е открито западно

Пред Bulgaria ON AIR  той обясни, че връзката между изданието и Христо Христов се е осъществила за много кратко време, след като кореспондентката на вестника във Варна се е свързала с капитана.

"Тя разказа, че той е получавал и други писма, тоест те са достигали и това не е първият случай. При него са идвали на гости хора от Австралия. Първото писмо е намерено в Република Южна Африка. Писмото е пуснато източно, а бутилката е намерена западно, което е много интересно", сподели още Зюмбюлев.

Видео вижте ТУК

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска