Повдигнаха обвинения на четирима заради кражбата на картини на Майстора

https://www.24chasa.bg/novini/article/7232285 www.24chasa.bg
Една от крадените картини СНИМКА: РАДКО ПАУНОВ

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу четирима заради кражбата на картини на Владимир Димитров-Майстора, Димитър Киров - Ди Киро, Вили Николов и други български художници от къща в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор е повдигнал следните обвинения:

1. Срещу В. Христов, за това, че от неустановена дата през декември 2018 г. до 29.12.2018 г. в София, от къща, като извършител, в съучастие с А.Антонов, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на неустановено моторно превозно средство, е отнел чужди движими вещи - 15 картини, сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина от владението на П. Антонов, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като Христов е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Спрямо В. Христов е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

2. Срещу А. Антонов, за това, че от неустановена дата през декември 2018 г. до 29.12.2018 г. в София, от къща, като извършител, в съучастие с В. Христов, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защите на на имот и използване на неустановено моторно превозно средство, е отнел чужди движими вещи - 15 картини, сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина от владението на П.Антонов, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като А.Антонов е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Спрямо А. Антонов е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

3. Срещу А. Йовчев за това, че на 29.12.2018 г. в София, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е придобил чужди движими вещи, за които предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление.

Спрямо А. Йончев е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.

4. Срещу Б. Найденов за това, че на 29.12.2018 г. в София, с цел да набави за себе си или за другиго имотна вреда, е спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи, за които предполага, че са придобити от другиго чрез престъпление.

Спрямо Б. Найденов е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата