Брюксел разреши протеста на българските превозвачи срещу пакета "Мобилност"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7233525 www.24chasa.bg
Ангел Джамбазки СНИМКА: Архив

Местните власти в Брюксел са дали разрешение за провеждане на протест на българските превозвачи срещу т.нар. пакет "Мобилност", добил популярност като "Плана Макрон", съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран от БНР.

Протестът ще се проведе на 10 януари, четвъртък, от 13 до 18 часа в центъра на белгийската столица, докато в Европейския парламент Комисията по транспорт обсъжда пакета. Позволението е за до 600 човека и символичен брой камиони. Успоредно с българските, ще протестират и румънски превозвачи, обясни Джамбазки.

"Ние сме в координация с тях, така че да има блокада на повече места в града, едното е пред Европейската комисия, другото пред Европейският парламент, вън от институциите, които са пряко замесени в този процес. Към нашия протест ще се присъединят и представители на полски синдикати, полски организации, латвийци, литовци", посочва евродепутатът.

За утре е насрочена последна среща между евродепутатите и превозвачите за уточняване на общата позиция. Възможно е на заседанието на Транспортната комисия да бъде поискано отлагане. 

"Този ЕП изчерпа напълно капацитета си. Има още три месеца активна работа и приключва пет години. Този въпрос трябва да бъде решен от следващия легитимен парламент, който ще бъде избран на 26 май тази година", коментира Джамбазки.

"Искаме оттегляне на този пакет. Искаме запазване на правото на свободно придвижване на свободния пазар и на конкуренцията. Тези промени засягат повече от сто милиона граждани на ЕС. Това е най-голямото разделение на Съюза, което не го правим ние, което не е заради евроскептицизма на източните държави, а е опита на група западни държави да откраднат хляба на 150 хиляди български семейства", посочи още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното