7 дни карцер за затворник, храни котки с ядене от столовата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7238970 www.24chasa.bg

Седем дни в карцера ще прекара затворник от Бобов дол, защото храни котките с ядене от столовата. Живко И., който изтърпява присъда за наркотици, получил заповедта за изолиране в наказателна килия на 6 декември. Обжалва я пред административния съд в Кюстендил, но магистратите я потвърдиха.

На 2 декември около 12,15 часа в затворническата столова по време на обяд Живко излязъл от столовата с чиния с храна. Не е изпълнил нареждането на служителя да се върне. Излязъл е и изсипал храната на котките. По време на делото в съда станало ясно, че затворникът и друг път е наказван за същото провинение.

"На Живко всекидневно му давам храната. Не мога да се сетя за този случай, защото не е еднократно. Живко, ако не може да изяде храната, я дава котките. Няколко пъти пред мен пита старшината в столовата дали може да изкара чинията и да даде на котките храната, за което му е разрешавано многократно. Там е нещо като "царят дава, пъдарят не", обяснил пред съда свидетелят Бисер Найденов.

Съдия Николета Карамфилова е категорична, че лишеният от свобода не е спазил разпореждане на служител на затвора, забраняващо да напуска столовата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.