Провинция Хъбей ще съкрати с 14 млн. тона производството на желязо и стомана

https://www.24chasa.bg/novini/article/7245078 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Провинция Хъбей, която е основна база за производство на желязо и стомана, ще съкрати производствения си капацитет с 14 милиона тона през тази година, съобщи губернаторът Сю Цин в доклада за работата на своята администрация при откриването на годишната сесия на провинциалния парламент, предава bulgarian.cri.cn.

В района на два града – Джандзякоу, който ще бъде домакин на Зимната олимпиада през 2022 г., и Ланфан, който е съседен на столицата Пекин, производството на желязо и стомана ще бъде изцяло преустановено тази година. Други усилия за справяне с проблема със свръхпроизводството през 2019 г. включват съкращаване производството на въглища с 10 милиона тона, на цимент – с 1 милион това, на кокс – с 3 милиона тона, и на добивана от въглища електроенергия – с 500 000 киловата.

В доклада си губернаторът Сю Цин посочи, че през миналата година провинцията е съкратила производството нае стомана с 12,3 милиона тона, на въглища – с 14 милиона тона и на цимент – с 3,13 милиона тона. С това Хъбей не само е допринесла за реализиране на националната стратегия за висококачествен икономически растеж, но също и за подобряване на ситуацията с въздушното замърсяване в Северен Китай, и особено в района на столицата Пекин.

Провинция Хъбей и още няколко района около Пекин са големи производители на стомана, където също има доста мини и химически заводи. Те заемат приоритетно място в усилията на страната да се справи с тежкото замърсяване на въздуха.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.