Чуждите туристи ни избират онлайн

https://www.24chasa.bg/novini/article/7254216 www.24chasa.bg
Преобладаващата част от чуждите туристи у нас идват организирано. СНИМКА: Антоанета Маскръчка

На най-големите ни пазари гостите предпочитат организираните посещения

По-голямата част от туристите, идващи от основните за България пазари, предпочитат да гостуват у нас организирано чрез туристическа агенция и най-често избират дестинацията, доверявайки се на онлайн източници. Това се твърди в анализ на Министерството на туризма, който е част от годишната програма за реклама на туризма за 2019 г.

Според анализа 37% от германците избират дестинацията и правят резервацията онлайн, принципно доверявайки се на туристическа агенция. При руснаците основният мотив за избор на дестинацията за почивка наред със сайтовете са и реклами във вестници и списания, както и предавания по телевизията. При тях също все по-голяма част от пътуващите предпочитат да си направят резервацията онлайн.

Една голяма част от нациите, които най-често ни посещават за зимен или летен туризъм, по принцип предпочитат да пътуват организирано. Това важи както за руснаците, така и за германците, за жителите на страните от Вишеградската четворка - Чехия, Полша, Словакия и Унгария, и за съседите. Малко по-висок е процентът на индивидуалните посетители от Великобритания, но по-голямата част от тях също посещават страната чрез туристическа агенция.

Другите дестинации, в които страната ни полага усилия да се рекламира едва напоследък - Китай, Япония и арабския свят, индивидуалните посетители са изключение.

Най-много споделят преживяванията си в чужбина в социалните мрежи британците - 46% го правят задължително, след като се върнат от чужбина.

Резервациите на различните пазари се правят по различно време. Германците са първи - те планират и плащат поне частично лятната си почивка най-късно до май. Британците също, но по-младите от тях имат тенденция да решават в последния момент, се казва в анализа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове