ТЕЦ в комплекса Марица Изток е най-големият корпоративен дарител за 2018 г. в категорията „Нефинансови дарения“

https://www.24chasa.bg/novini/article/7254702 www.24chasa.bg

„Контур Глобал Марица Изток 3“ получи най-престижната награда за корпоративна социална отговорност на компаниите, присъждана ежегодно от Българския дарителски форум с традиционен домакин президентът на Република България. Компанията спечели отличието в надпреварата с множество изявени фирми с мащабни програми за социални инвестиции, реализирайки в 2017 г. дарения на обща стойност 814 488 лева. През 2018 г. дружеството изгради и напълно оборудва нов парк в Гълъбово в рамките на съвместен проект с общината. Новоизграденият парк „Езерото“ предлага на жителите и гостите на града места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов кладенец“. Проектът е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и включва две обезопасени спортни игрища със специализирана тревна настилка и пясъчно поле, зона за фитнес на открито, детска площадка, фонтан и дървени беседки, удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, осветление, система за видеонаблюдение, както и редица други удобства.

През последните години „Контур Глобал Марица Изток 3“ е отделила над 4 милиона лева за проекти в помощ на местните общности. Ярък пример е модерният облик на десетхилядния град Гълъбово, област Стара Загора, в центъра на родната ни енергетика. „Контур Глобал Марица Изток 3“ е реализирала в община Гълъбово над 12 големи проекта, с които изгражда и ремонтира детски градини, площадки за игра, спортни центрове и административни сгради в града и околните населени места.

„Контур Глобал Марица Изток 3“ е пример за отговорен бизнес. Освен инвестициите в емблематични инфраструктурни обекти, компанията осъществява множество проекти в подкрепа на по-доброто образование, развитието на културата, запазването на местните фолклорни традиции, включването на хора в неравностойно положение, качествената грижа за здравето.

В Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово вече трета година „Контур Глобал Марица Изток 3“ осигурява за бъдещите енергетици модерно обучение по английски език с помощник-учител, който е носител на езика и развива комуникативните компетенции на учениците в интерактивна среда.

В Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора отваря врати реконструирана от компанията зала за тийнейджъри – модерно обзаведено място за срещи и работа на младите хора с достъпен интернет, книги, комикси, игри и богата програма от събития.

„Контур Глобал Марица Изток 3“ подкрепя ежегодно фестивала „Джаз Форум“ в Стара Загора, осигурявайки пространство за култура и забавление сред древните руини на Аугуста Траяна.

Дългогодишно е и сътрудничеството на компанията с училищата, детските градини и читалищата в община Гълъбово – подсигурени са компютри, климатици, книги, фолклорни костюми и образователни програми в полза на млади и стари.

„Ние сме pазлични, но не безразлични“ е каузата, зад която „Контур Глобал Марица Изток 3“ застава вече четири поредни години, за да подкрепи уникалните Спортни игри за хора с увреждания. Игрите се провеждат в обновената от компанията спортна зала „Енергетик“ в Гълъбово, която е оборудвана в съответствие с всички спортни стандарти. Осигуреният при ремонта безпрепятствен достъп за хора с увреждания предоставя на почти 100 участници на възраст между 14 и 70 години от цялата страна изключителната възможност да бъдат активни по достъпен за тях начин, да се социализират и да отпразнуват силата на спортния си дух.

„Контур Глобал Марица Изток 3“ дари съвременен криостат AST 500 на Комплексния онкологичен център в Стара Загора - единственото лечебно заведение от този тип в региона, което обслужва населението на четири области. Новата напълно автоматична апаратура осигурява бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата операция, което е от изключително значение за тяхното правилно лечение.

В навечерието на деня на родилната помощ нова апаратура получи и Клиниката по неонатология към УМБАЛ “„Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора. С модерния интензивен инкубатор Isolette C2000 лекарите ще могат едновременно да регулират температурата, кислорода и влажността, за да осигурят необходимата специална среда за повече от 400 бебета, за които се грижат годишно.

И през 2019 г. „Контур Глобал Марица Изток 3“ продължава да работи по своята програма за социални инвестиции, споделяйки с местната общност една „Отговорна енергия“.

„Контур Глобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници, и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната.

Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда.

Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него