Пускат септември още 9 км от “Хемус” - с 6 месеца по-рано

https://www.24chasa.bg/novini/article/7258135 www.24chasa.bg
Отсечката от Ябланица до Боаза ще е готова предсрочно - през септември тази година.

Вече са построени 67% от участъка от Ябланица до Боаза

9,3 км от магистрала “Хемус” да бъдат пуснати предсрочно още през септември, планира Агенция “Пътна инфраструктура”. Това е с 6 месеца преди крайния срок, заложен в договора - март 2020 г.

Това ще е възможно, защото вече са готови 67% от участъка между Ябланица и Боаза, чието изграждане започна миналия март. Средствата за отсечката са около 55 млн. лв. и са от държавния бюджет.

Движението ще се извършва по двулентов път във всяка посока плюс аварийна лента. Ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза, 2 надлеза, както и подлез при пътя Брестница - Съева дупка. Връзка с пътя Белокопитово - Коритна ще бъде изградена при 87-ия километър, близо до с. Брестница.

200 служители и 100 машини роботят на участъка от магистралата.

В момента се строи и на друг 16-километров участък от “Хемус” - между Белокопитово и Буховци. Първата му копка бе на 16 август 2018 г. На него ще бъдат иградени 7 виадукта, мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза. Ще има по две ленти в посока плюс аварийна.

До няколко месеца се очаква да стартира и строителството на нови 134 км от магистралата - от Боаза до Велико Търново. За този участък правителството отпусна от бюджета 1,35 млрд. лева. Изпълнението на проекта бе дадено на държавната фирма “Автомагистрали”.

В неделя премиерът Бойко Борисов поиска през март да бъдат направени първи копки на 5 места от новия участък.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември