Йончева: Средствата за филмите ми са преведени от КТБ когато и държавата не е могла да предвиди срива й

https://www.24chasa.bg/novini/article/7259117 www.24chasa.bg
Соцдепутатката Елена Йончева говори в кулоарите на Народното събрание за повдигнатото й обвинение. Снимки РУМЯНА ТОНЕВА.

Средствата за документалните ми филми са преведени от КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди сривът на банката. Това заяви соцдепутатката Елена Йончева в кулоарите на Народното събрание по повод повдигнатото й обвинении.

„Обвиненията, че работейки за тв 7 през периода 2012-2014 г. съм била финансирана по престъпен начин е абсурдно“, допълни Йончева. "Обвиненията, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход са опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат“, каза още соцдепутатката. Тя обясни, че атаката срещу нея е започнала след като поискала независима експертиза на българските магистрали. Но тази атака, тази репресия, това сплашване няма да ни спре, закани се Йончева.

Обвиненията към Елена Йончева са нескопосан опит на ГЕРБ да спечели евроизборите, който ще бъде увенчан с неуспех, коментира пък колегата й Иван Иванов. И обясни, че БСП застава зад Йончева и дейността й да разкрива истината.

"В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата Елена Йончева. Това е една груба политическа репресия от страна на ГЕРБ. Само да припомня, че сигналът, на база на който е повдигнато обвинението на Йончева е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впачатление, че изключително бързо и "резултатно" се действа спрямо хора, които искат да отразяват истината", каза още Иванов.