Искрен Веселинов: Или сядаме на масата на преговорите, или признаваме, че единство няма

https://www.24chasa.bg/novini/article/7260466 www.24chasa.bg
Искрен Веселинов Кадър: Би Ти Ви

"От ВМРО сме готови да разговаряме с всеки един от нашите партньори, дори ако някой се чувства обиден, сме готови и да се извиним, даже и да не се чувстваме виновни". Това заяви в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той обясни, че няма застрашаване на Кабинета.

Според него обаче е необходимо да се определи накъде върви малката коалиция.

„Трябва да седнем на масата на преговорите или да признаем, че такова единство не съществува, че коалицията е формална и всеки ще подкрепя само своята си политика”, коментира Веселинов.

На прага на кампанията за европейските избори и съпътстващото я редене на листи, малката коалиция в управлението, се разклати във всички посоки. НФСБ обявиха, че спират преговорите за съвместно явяване с ВМРО, започнали преди седмица.

Веселинов заяви, че ВМРО не е водила разговори с нито една политическа формация извън кръга на „Обединени патриоти”.

Той отбеляза, че в официален формат не е заявявана претенция Волен Сидеров да води листата за евроизборите на „Обединени патриоти”. Веселинов отклони директния отговор на въпроса дали е искал неофициално, но отбеляза, че това е била причината да се постави разговора на принципно ниво.

Искрен Веселинов коментира и програмата на ВМРО, като открои, че някои предложения са приемани, а други подминавани.

„Няма застрашаване на Кабинета, но той е длъжник на програмата, която заедно сме изработили и на, може би, леки корекции с оглед на политическите реалности, т.е. ние ще търсим подкрепа на нашите приоритети в ОП, но ще търсим и в ГЕРБ, ако не получим шанса да излезем заедно с тези приоритети пред тях, защото сме пряко ангажирани в това управление”, заяви още заместник-председателят на ВМРО.