БНР и БНТ подготвят заедно промени на медийния закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/7264424 www.24chasa.bg
Водещият на конференцията Виктор Серафимов, генералните директори на българските обществени медии Александър Велев и Константин Каменаров (от ляво на дясно) СНИМКА: Йордан Симeонов

“Предлагаме да направим работна група, която да създаде проект за стратегия в 4 точки: управлението, мисията, финансирането и съдържанието на обществените медии”, обяви генералният директор на БНР Александър Велев на конференцията на тема “Бъдещето на обществените медии в цифровата ера”.

Проектът, който трябва да е готов до февруари, на практика ще предостави предложения за промяна на медийния закон. Сегашният е на 20 г. и е остарял за новите медийни технологии, добави генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

Освен представители на двете обществени медии предложения за промяна може да праща всеки на специално създадения имейл адрес: psmstrategy@bnr.bg.

Конференцията съвпадна с празника на радиото в България, което на 25 януари навършва 90 г. “Разчитаме на БНР и БНТ, за да се ориентираме в океана от неверни новини. Вашата работа се превръща в мисия”, каза в поздравително видео еврокомисарят Мария Габриел. Събитието беше и отворена дискусия за проблемите около обществените медии. В нея участваха зам.-председателят на комисията по култура и медии Диана Саватева и председателят на СЕМ София Владимирова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Съпругата на Михаил Белчев - Кристина, събира семенца за култура, от които да покълнат млади певчески таланти. Пред столичната дирекция по култура певицата и актриса събра вчера младежи, за да разкрие тайните на класното пеене, видяха топпапараците на "България Днес". Бляскавата Кристина бе обградена от амбициозните младежи и уверено ги поведе

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в