Лекар предписа курабийки с канабис на 4-годишен

https://www.24chasa.bg/novini/article/7270408 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Лекар в Калифорния се бори за лиценза си, след като предписа курабийки с канабис на 4-годишно момче, предаде Би Би Си.

Д-р Уилям Айделман, който лекувал с природни лекарства, каза, че малки дози от марихуана помагат на децата да овладеят емоционалните си изблици.

Лекарят поставил грешна диагноза на момчето, че имало биполярно разстройство и дефицит на вниманието, предаде БНР.

Медицинският съвет на Калифорния постанови лицензът на д-р Айделман да бъде отнет, но той обжалва решението.

В мотивите си съветът обаче не посочва, че причината е предписването на канабис, а „небрежност в грижите и лечението“, при които той не се консултирал за случая с психиатър.

Бащата на момчето отишъл при д-р Айделман през септември 2012 г., тъй като то буйствало в училище.

Лекарят препоръчал малки дози канабис. Това било разкрито, когато училищната медицинска сестра била помолена да дава на момчето курабийки с канабис по обед.

Като дете бащата на момчето имал дефицит на вниманието и биполярно разстройство и имал негативен опит от предписаните му тогава лекарства, като казал, че се чувствал като „човешко морско свинче“.

Той започнал да употребява марихуана по-късно в живота си, като тя му помогнала да се успокои и да промени отношението към съпругата си, към която преди това „проявявал гняв“.

Бащата осигурил по-рано канабис за по-големия си син, който имал дефицит на вниманието и биполярно разстройство. Той твърди, че марихуаната имала „положителен ефект“ и двете му деца.

Канабисът за медицински цели е законен в Калифорния от 1996 г., а по думите на д-р Айделман той предписал този лек на хиляди пациенти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи