Нинова даде на Съюза на математиците даренията от юбилея си (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7270735 www.24chasa.bg
СНИМКИ: пресцентърът на БСП

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова предаде на Съюза на математиците в България събраните дарения по случай нейния юбилей, в размер на 22 096 лв. Тя се срещна с ръководството на Института по математика и информатика към БАН - акад. Петър Кендеров, акад. Благовест Сендов, чл. кор. Олег Мушкаров - председател на научния съвет на Института, акад. Веселин Дренски - директор на Института, проф. Петър Бойваленков - ръководител на отбора по математика, чл.кор. Николай Николов - Съюз на математиците в България, проф. Емил Колев, доц. Харизанов и Емил Келеванджиев - ръководител на Националния отбор по информатика. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Поздравявам ви за усилията, които полагате за развитието на науката в България"- обърна се Нинова към тях. "Вие правите от нашите деца таланти, които прославят България по света и носят безброй медали. Те са бъдещето на България. Искам да им помогна, да инвестирам в младите хора, които искат да се развиват" , заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и пожела успех на младите таланти на България. От името на СМБ чл. кор Николай Николов благодари за дарението и увери, че и в бъдеще ще подготвят младите математици и информатици, които са едни от най-успешните в света. "Ръководството на СМБ високо оценява Вашия благороден акт на съпричастност и подкрепа"- каза Николов.

Припомняме, че по случай своята 50 годишнина, лидерът но на БСП Корнелия Нинова обяви, че не желае подаръци и цветя, а събира средства за Националния отбор по математика и Националния отбор по информатика.