Аврамова: Кабинетът освободи Терзийски от областен управител, сега мога да го назнача за шеф на АПИ

https://www.24chasa.bg/novini/article/7272112 www.24chasa.bg
Георги Терзийски СНИМКА: Архив

Кабинетът освободи Георги Терзийски като областен управител на Ловеч. След това решение ще имам възможността да го назнача за председател на агенция "Пътна инфраструктура". 

Това каза за "24 часа" министърът на регионалното развитие Петя Аврамова след заседанието на Министерски съвет. Тя съобщи още, че във вторник е назначила нов член на Управителния съвет на агенцията, с който ръководният екип се запълва. Другият нов в управата на АПИ е Радослав Влахов, който идва от общинската фирма "Пазари Юг". 

"Двамата са млади, енергични хора с административен опит. Господин Терзийски е с опит и в държавното управление, познавам го като областен управител. Смятам, че ще се справят с предизвикателствата", каза Аврамова и уточни важните задачи пред агенцията и пред новите в ръководството. 

Едната е цялостната реформа в пътните такси, която ще доведе до повече средства, с които да бъдат ремонтирани пътищата и да бъдат строени нови. Другият приоритет е изграждането на нови магистрали и нови пътища, каза министърката.

"Работим усилено по завършването на магистрала "Струма". Стартираме до изграждането на "Хемус", работим и по магистрала "Европа". 

Аврамова каза, че новите в екипа, заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, ще се справят.