“Енерго-про”: Ниските температури вдигат консумацията на ток

https://www.24chasa.bg/novini/article/7273188 www.24chasa.bg
Климатиците у нас често се използват за отопление през зимата, но консумацията на ток от тях, когато температурите паднат под минус 5 градуса, се увеличава.

Традиционно пикът в потреблението на ток на територията, обслужвана от “Енерго-Про”, е през януари и февруари, тогава минималните температури са от -7 до -15 градуса.

Повечето домакинства, отопляващи се на ток, използват климатици, които рязко намаляват своето КПД при -5 градуса и за да поддържат температурата в домовете, ползват повече енергия.

Ако ниските температури се задържат, стените се охлаждат и отоплителните уреди увеличават разхода на електроенергия. От значение е и броят на часовете с по-ниска температура. Домакинствата изразходват повече енергия през вечерните и нощните часове, като средната сметка за месеца включва значително количество енергия на нощна тарифа, която е с много по-ниска цена.

През зимата се увеличава консумацията на ток, защото пускаме повече перални заради дебелите зимни дрехи, а бойлерът работи по-дълги часове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият шеф на Националната служба за охрана има повече от впечатляваща биография, а срещите му с най-влиятелните хора на планетата са запечатани на повече от 3000 кадъра. Които генералът с гордост показа единствено за "България Днес". Идеята му е да покаже, че НСО не винаги е била служба, свързвана с инциденти и скандали

Бланка с криминалната регистрация на Васил Божков бе открита днес при обиска в офисът му на столичната ул. "Московска". Строго секретния документ, създаден през 1982 г. от столичната дирекция на милицията, е намерен в личния сейф на хазартния бос. Наред с имената, ръста и цвета на очите на Божков са посочени и любопитни данни от криминалната му

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из