Рашидов: За забавянето на Ларгото е виновно правителството на Орешарски

https://www.24chasa.bg/novini/article/7274226 www.24chasa.bg
Вежди Рашидов

Боил Банов не е споменавал да е бил изнудван

Всяка фактура за Ларгото, дори тези за 5 лв., са в Министерството на културата. Това заяви пред журналисти днес шефът на комисията по култура и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

“Ларгото е най – тежкият обект. Минаха много проверки, одити, ОЛАФ направи проверка. Всяка фактура и за 5 лв. стои в Министерство на културата. Имаше едно единствено притеснение. В Германия като бях в болница ми се съобщи, че има възможност да загубим 3 млн. евро. Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на Министерството от бюджета, и без това малкия бюджет, и да покрия загубата на европейски пари. Търсихме всички възможности. Болен, спрях лечението си, върнах се в София. Това пусто Ларго... Казвам пусто, защото и то може да ми е помогнало да се разболея”, коментира Рашидов.

“Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Орешарски. Една година в найлони стоя обектът”, допълни още той.

Той увери, че Боил Банов не е споменавал, че е бил изнудван с въпросните записи. "Защо трябва като ученичка всичко да ми казва? Той е един работлив човек и аз съм работил прекрасно с него", обобщи Рашидов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Както колегите си от ВМА вчера и медиците от болница Св. Анна излезнаха с послание, в което призовават всички: "Молим да останете вкъщи". Снимката на здравните работници от столичната МБАЛ обиколи социалните мрежи и събра хиляди харесвания. Снимка: Болница Св.

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той