Директорът на агенция в МОН, заплашван от Ангелов: Може и аз да съм записван

https://www.24chasa.bg/novini/article/7275135 www.24chasa.bg
Кирил Гератлиев Кадър: БНТ

Директорът на Изпълнителна агенция "Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж " Кирил Гератлиев също е бил заплашван от Ангел Ангелов, който и в момента е експерт в Агенцията. Според Гератлиев причината за заплахите било разкритието, че Ангелов изнася конфиденциална информация за европроекти. Дали да уволни Ангел Ангелов, Кирил Гератлиев ще реши след разговор с него, предаде БНТ.

Според Кирил Гератлиев всичко започнало на 29 ноември 2018 г.. На заседание на Комитета за наблюдение на програмата станало ясно, че представителят на Съюза за стопанска инициатива Иво Костов притежава непублична информация за европроекти.

"Очевидно има данни за това, че се действа и се злоупотребява, когато някой е вътре в администрацията и работи в колаборация с някой отвън. Аз не мога да дам повече детайли как", обясни Гератлиев.

Според Гератлиев 12 души от Агенцията са имали достъп до изтеклия файл. Финансови щети нямало, но заради потенциален конфликт на интереси, Гератлиев се насочил към експерта, оценяващ проекти - Ангел Ангелов. Предприел мерки като го изолирал от управлението на проектите и го преместил в друг кабинет.

"Той дойде при мен притеснен и в самия кабинет ме заплаши, че ще срути Оперативната програма, ще срути Изпълнителната агенция, такъв род заплахи", обясни Гератлиев.

"Подозирам, че и аз съм записван, но няма от какво да се притеснявам. Всичко, което се случва в Агенцията, се проверява по няколко пъти, на няколко различни нива", допълни той.

Гератлиев каза още, че Ангелов е назначен с конкурс в Министерството през октомври 2016 година от тогавашния министър Меглена Кунева. Той го наследил като служител от Главна дирекция "Структурни фондове" след създаването на самостоятелната Агенция за оперативната програма. Колкото до това ще бъде ли уволнен Ангелов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.