Последно: законът за горивата в сила, пишат наредбата до юни

https://www.24chasa.bg/novini/article/7275165 www.24chasa.bg
Шефът на комисията за борба със сивата икономика Емил Димитров и Данаил Кирилов - шеф на правната, се консултираха в движение по време на дебатите за закона за горивата. СНИМКА: Снимка: Йордан Симеонов

Законът за горивата действа от 28 януари т.г. Наредбата за него трябва да е готова не по-късно от 28 юни. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в закона.

Депутатите отмениха задължението на бензиностанциите да внасят 20 хил. лв. банкова гаранция, за да се впишат в регистъра.

4000 хиляди са легалните бензиностанции, останалите предстои да се впишат, обясни председателят на комисията за борба с контрабандата и сивата икономика Емил Димитров. Той подчерта, че вече няма никакви административни и финансови проблеми пред всеки, който отговаря на условията, безплатно да се впише в регистъра. “Има едни стотина, за които има проблеми да се регистрират, но те не са нито финансови, нито административни”, каза Димитров.

Пътните превозни средства и/или самоходните машини може да зареждат само на регистрирани бензиностанции, реши парламентът.

“Законът е в сила, кога ще влезе наредбата в сила, са подробности”, заяви по време на дебатите Рамадан Аталай от ДПС. “След като парламентът си изми срама от миналата седмица, когато отложи за 1 юли влизането на самия закон заради протести, сте се изтъпанили и предлагате до 6 месеца, след 6 месеца, не ги разбирате тези неща, господа от “Обединени патриоти”, категоричен бе Аталай.

Предложение на БСП наредбата да влезе в сила в двумесечен срок не бе прието в зала. “Нужен е по-бърз ред в системата, иначе остава впечатлението, че се търси политическо спокойствие, мотивира се червеният Драгомир Стойнев.

Правният ефект от днешното решение е да се даде време на всички да приведат дейността си в съответствие с регистрационния режим, който влезе в сила от 28 януари. Законът въвежда по-строги правила за регистрация и контрол на обектите от този сектор, обясни решението председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Парламентът отложи наредбата на закона за горивата с 6 месеца. Тя ще определи реда и начините по които се води регистър на лицата, които търгуват с горива. Първоначалното предложени е на МС бе да се отложи и действието на целия закон, но то не бе прието от парламента.

След приемането на закона малкия бизнес вече няма никакви ограничения за вписване, коментира председателят на комисията Емил Димитров. Това, което можем да направим го направихме- отпуснахме 6 месеца на икономическия министър да подготви наредбата. за малкия бизнес вече няма нито финансови, нито в административни да се впишат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца