Министър Ананиев посреща недоволни от заплатите си медицински сестри от Козлодуй

https://www.24chasa.bg/novini/article/7276413 www.24chasa.bg
Снимки от архива на автора.

Здравният министър Кирил Ананиев ще се срещне в понеделник в министерството с представители на медицинските сестри от болницата в Козлодуй заради протеста им. Сестрите отказаха да подпишат новите си трудови договори заради отреденото им ниско месечно възнаграждение от 580 лв. На срещата се очакват и представители на РЗИ, РЗОК, както и на козлодуйската общинска управа.

Ананиев ще представи пред медицинските сестри параметрите на финансиране на лечебното заведение от Националната здравноосигурителна каса и от министерството на здравеопазването за 2019 г. Министерството, което не е принципал на лечебното заведение, ще окаже съдействие, за да бъдат намерени приемливи решения за функционирането на болницата.

Като „гасене на пожар“ оцени предстоящата среща д-р Пламен Радославов, заместник-председател на здравната федерация към КНСБ. Той обясни още, че болниците в отдалечените райони са стратегически и ги нарече „болниците на бедните хора“.

Според Радославов заплата от 900 лв. на медицинската сестра, на този етап, е нещо, което би могло да потуши част от напрежението. Огромен е недостигът на медицински сестри в страната, изтъкна експертът. Не достигат около 30 000. Липсват още акушерки, лаборанти и лекари.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.