20 г. затвор грозят банковата служителка, присвоила близо 200 000 лева в Силистренско

https://www.24chasa.bg/novini/article/7276827 www.24chasa.bg
Окръжната прокуратура в Силистра.

29-годишна служителка на клон на банка в Дулово е задържана за присвояване на чужди парични средства в особено големи размери. До момента е установено, че чрез неистински документи е прехвърлила по сметки на свои близки, а след това към нейната 188 000 лева и то за период само от няколко месеца – от септември миналата година до момента.

Парите са били усвоени от сметката на един вложител на банката. Възрастна жена, която не е разбрала, че има липси. В момента текат проверки дали не са били ужилени и други клиенти на банката.

„Банкерката” е подготвяла фалшиви платежни, които е обработвала, тогава, когато колегите й работещи на каса не са били на работното си място, като е използвала техните акаунти за достъп до системата. Самата тя е била служителка в т. нар. „фронтофис”.

Банковата служителка е била задържана в четвъртък, за срок до 24 часа, като късно вечерта е била настанена в Инфекциозно отделение на Силистренската болница. Затова и й е наложена парична гаранция от 10 000 лева и забрана да напуска страната, съобщи окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев.

На лицето е повдигнато обвинение за извършено престъпление по смисъла на член 203 от НК за извършено длъжностно придсвояване в особено големи размери , които представляват особено тежък случай. Наказанието, което предвижда закона е лишаване от свобода до 20 години.

Престъплението е било установено чрез вътрешните механизми за сигурност на банката, след което материалите са били предадени на прокуратурата, а тя от своя страна е образувала досъдебно производсво и е предприела необходимите процесуални действия включващи разпити на лица и съответно повдигане на обвинение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта