До 300 000 лева агрокредити започва да отпуска ББР

https://www.24chasa.bg/novini/article/7285119 www.24chasa.bg
Стоян Мавродиев

Кредит до 300 000 лв. срещу субсидия ще се предоставя на земеделски производители. Финансирането е от микрофинансиращата институция “Джобс”, част от Българската банка за развитие (ББР), ръководена от Стоян Мавродиев.

Новият кредитен продукт ще бъде дългосрочен заем за финансиране на одобрени инвестиционни разходи съгласно сключен договор с Държавния фонд “Земеделие” (ДФЗ).

Наличието на сключен договор с фонда по одобрен проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е задължително условие, за да бъде получено финансиране от ББР. Кредитополучателите също така трябва да имат минимум 12 месеца бизнес история.

Финансовата подкрепа е насочена към всички регистрирани земеделски производители - физически и юридически лица, еднолични търговци и кооперации, обработващи земеделска земя, която е собствена или под аренда.

Към инвестиционното финансиране допълнително под формата на кредитна линия кредитоискателят може да получи до 90% от дължимия ДДС върху одобрените разходи съгласно сключения договор между него и ДФЗ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата