До 300 000 лева агрокредити започва да отпуска ББР

https://www.24chasa.bg/novini/article/7285119 www.24chasa.bg
Стоян Мавродиев

Кредит до 300 000 лв. срещу субсидия ще се предоставя на земеделски производители. Финансирането е от микрофинансиращата институция “Джобс”, част от Българската банка за развитие (ББР), ръководена от Стоян Мавродиев.

Новият кредитен продукт ще бъде дългосрочен заем за финансиране на одобрени инвестиционни разходи съгласно сключен договор с Държавния фонд “Земеделие” (ДФЗ).

Наличието на сключен договор с фонда по одобрен проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е задължително условие, за да бъде получено финансиране от ББР. Кредитополучателите също така трябва да имат минимум 12 месеца бизнес история.

Финансовата подкрепа е насочена към всички регистрирани земеделски производители - физически и юридически лица, еднолични търговци и кооперации, обработващи земеделска земя, която е собствена или под аренда.

Към инвестиционното финансиране допълнително под формата на кредитна линия кредитоискателят може да получи до 90% от дължимия ДДС върху одобрените разходи съгласно сключения договор между него и ДФЗ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,

Зрелищна възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие и цветя, беше акцентът на третия фестивален ден на Национален фестивал за народно творчество „Фолкорна магия“. Впечатляващата демонстрация беше дело на самодейците към НЧ „Никола Вапцаров 1894“ и