Петролните фирми подкрепят новия контрол на горивата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7291184 www.24chasa.bg
Контролен център в ГДБОП вече наблюдава движението на горива в България.

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напълно подкрепят усилията на правителството за борба с нелегалните практики и сивия сектор в нашия бранш. За първи път се полагали решителни усилия за справяне с контрабандния внос, което било в интерес на всички данъкоплатци.

Това се казва в декларация на организация по повод представената в петък система за наблюдения на горивата от танкера до бензиностанциите.

Пожелаваме успех на държавните контролни органи и очакваме резултатите от работата на системата да бъдат обявявани при пълна прозрачност, казват от БПГА.

Всичко, което трябва да знаете за:

В същото време смятали, че това е първата крачка в правилната посока като съществена част от работата тепърва предстояла. За да имали мерките срещу сивата икономика в сектора на течните горива пълен ефект, било необходимо да се осъществява контрол върху целия път на горивото – от входа на държавата до колонките на бензиностанциите. Наблюдението трябвало да обхване всички бази, рафинериите и данъчните складове на територията на страната, както и да се осъществи връзка с Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) и системата на Националната агенция за приходите.

Само тогава можем да отчетем добър резултат както за българската хазна, така и за конкурентната среда в страната, казват от асоциацията. Нейните членове заявяват пълната си подкрепа за всички действия на държавата, които имат за цел пресичане на нелегалната търговия с горива и асоциацията ще съдейства по всякакъв начин на тези усилия.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Българския футболен съюз най-накрая хвърли оставка! Тя ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет. Извънредното заседание ще се проведе в петък от 14:00 часа на базата в Бояна. "След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво,

Премиерът на България Бойко Борисов удари по масата! Той също не издържа на изключително слабите резултати на националния отбор в последните години и реши да предприеме крути мерки. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,