Русенският университет „Ангел Кънчев” предлага 50 бакалавърски и над 80 магистърски програми

https://www.24chasa.bg/novini/article/7304037 www.24chasa.bg

Русенски университет „Ангел Кънчев“ е най-голямото българско висше училище по поречието на река Дунав с ключово значение в трансграничния регион и Дунавското пространство. Със своите филиали в Силистра, Видин и Разград университетът формира Академична дунавска ос. Създаден през 1945 г., Русенският университет е изградил близо 75-годишна традиция в обучението на професионалисти за регионите, които обслужва.

Университетът предлага обучение по 50 бакалавърски, над 80 магистърски и 52 докторски програми в 23 акредитирани професионални направления от областите на висше образование: Педагогически науки; Социални, стопански и правни науки; Природни науки, математика и информатика; Технически науки; Растениевъдство; Здравеопазване, социални дейности и спорт, Национална сигурност. Учебните планове и програми на висшето училище предоставят на завършващите широки перспективи за реализация в различни професионални сфери в страната и чужбина и са съобразени с най-актуалните европейски изисквания в сферата на висшето образование: тристепенна система на обучение, съответствие с националната и европейската квалификационна рамка, периоди на мобилност в чуждестранни университети с пълно признаване на обучението, ориентация към потребностите на практиката и изграждане на знания и умения, приложими на европейския пазар на труда. През 2018 г. Русенският университет "Ангел Кънчев" получи своята поредна институционална акредитация от НАОА с изключително високата оценка 9.44.

Преподавателският състав на университета е висококвалифициран и притежава експертен потенциал в иновативни области на образованието и науката. Университетски екипи са включени в изпълнението на над 500 многостранни и двустранни международни договори и споразумения по наука и образование с партньори от 45 страни от Европа, Азия и Америка.

Университетът разполага с модерна високотехнологична база за образование и изследвания. През 2013 г. отвори врати уникалният Канев център, който се превърна в територия за научни и обществени форуми, международни конференции и културни събития. На разположение на студентите са над 2 100 места в 6 студентски общежития, намиращи се в непосредствена близост до учебните корпуси. Напълно обновен е и Спортният комплекс на висшето училище. В университета функционират множество професионални и културни студентски клубове, които развиват разностранна дейност.

Условията за прием в университета са обявени в Справочника на кандидат-студента за 2019 г., публикуван на интернет страницата на висшето училище www.uni-ruse.bg. Предоставена е възможност за онлайн кандидатстване и явяване на предварителни изпити на адрес: https://online.uni-ruse.bg/. Изпитите ще се провеждат в Русе, Силистра, Разград и Видин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,