Илхан Кючюк: ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7307654 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Пресцентър на Илхан Кючюк

„ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България. Сплотяването на европейските общества е най-доброто оръжие срещу крайния национализъм.“ Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк по време на дискусия в Европейския парламент с членове и симпатизанти на ДПС от областите Плевен и Добрич. Посетителската група е в Брюксел по покана на Кючюк, като гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на евродепутата.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна и особено внимание на предстоящите европейски избори: „През месец май всички европейски граждани ще се изправят пред решаващ избор, за това в каква Европа искаме да живеем. Пред нас стои алтернативата на европеизма, на свободата и толерантността, на мечтата за повече Европа. Но други, които искат да върнат Европа в най-мрачните ѝ години, ще се противопоставят с популизъм и език на омразата, с краен национализъм и изолационизъм. И тук България не прави изключение. За нас в ДПС пътят е начертан. Ние ще работим за ускорено демократично развитие на България, но и за сплотяване на европейските общества като най-доброто оръжие срещу крайния национализъм.“

Специална част от програмата включваше и посещение в Европейския комитет на регионите. Там гостите проведоха дискусия с генералния секретар към АЛДЕ Шон О'Кърнийн, който им представи бялата книга на АЛДЕ с 53 предложения как да доближим Европа до гражданите. Г-н О'Кърнийн призова за по-засилен диалог с гражданите, за да чуят политиците техните тревоги и предложения за по-добър съюз. Според него сътрудничество между либералните структури в Европа е важно за намирането на демократични решения на общоевропейски проблеми.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.