Парламентът започна работа без БСП в залата

https://www.24chasa.bg/novini/article/7307676 www.24chasa.bg
СНИМКА: Десислава Кулелиева

Парламентът ще обсъди Законопроект за ратифициране на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Северна Македония. Това предвижда програмата на Народното събрание за тази седмица.

Заседанието започна без проблеми с кворума, в залата се регистрираха 123 народни представители. В залата не присъстват депутати от БСП, предава БТА.

В началото на заседанието народните представители приветстваха председателя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери, който е на официално посещение в България.

В програмата на депутатите за днес са още повторно обсъждане на върнатите от президента промени в Закона за защита на личните данни, както и два годишни доклада за младежта - за 2016 г. и 2017 година.

В четвъртък парламентът ще прекрати мандата на председателя на Комисията за финансов надзор и ще приеме правила за избор на нов. След това депутатите ще обсъдят проект на решение за правила за избор на състав на Централната избирателна комисия /ЦИК/. В програмата са още второто четене на Законопроект за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., както и промени в Закона за железопътния транспорт.

В петък депутатите ще ратифицират споразумение между Министерството на образованието и науката /МОН/ и Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/. След това ще започне традиционният парламентарен контрол.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.