Задържаният за убийството на баба си съсипва и своя живот (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7314896 www.24chasa.bg
Калина Паскалева

Задържаният за убийството на баба си във Велинград бил кротък и добър човек, теринирал плуване и никой в градчето не може да повярва, че е способен на такава жестокост, пише във фейсбук авторът на "24 часа" Калина Паскалева по разкази на негови познати. Тя е в курортния град, за да снима филм по друга тема и научава от медиите за престъплението. Както "24 часа" съобщи младежът е пребил майка си с дървена дъска, а след това нахлул в стаята на баба си и я пребил с юмруци по главата. Ден по-рано се е скарал с приятелката си, разказвали приятели на задържания пред Калина Паскалева. Ето какво написа тя от мястото на трагедията: 

КОГАТО ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ ЗАВЪРШВА С УБИЙСТВО....

Пътувах по друг служебен въпрос днес за Велинград. Когато пристигнах, прочетох, че сутринта момче е убило баба си. Настръхнах. Години наред моите баба и дядо ме водеха на почивка във Велинград и аз обичам това място. Изпълнено е с мили и спокойни хора. Отказвах да повярвам, че за пореден път домашно насилие е довело до убийство. Отказвах да повярвам, че агресията вече надминава всякакви граници. Повишаване на тон се транформира в удари с дървена летва върху майка му .....

“Тихо момче, не прави проблеми, имал си е приятелка, не сме го виждали по заведенията, май беше плувец...” - това разказват местните във Велинград за убиеца Х.С.. “

Май се е скарал и с приятелката си преди това.”- продължават да се чудят връстниците му какво може да е предизвикало Х.

“Много кротко момче, не мога да повярвам.”- разказва момче, с което е учил в училище. “Никога не мога да предположа такова нещо за него.”.

Хората във Велинград са потресени от зверското убийство, което е извършил тази сутрин Х.С. След скандал с майка си и удари върху нея с дървена летва, убива баба си. Повтарям го за да осъзнаете колко е важно да се борим с домашното насилие. Да говорим за него. 

Единственото, което ме обнадеждава след всеки случай на домашно насилие, приключило с убийство, е че законът вече е променен. Това момче, освен че уби баба си, съсипа и собствения си живот.

Искам да вярвам, че за агресията ще продължи да се говори. Искам да вярвам, че жертвите няма да мълчат. Ако си затваряме очите и ушите, тази трагедия няма да се изтрие. И ако за някои от вас това е поредният случай в статистиката, за мен не е.

П.С: Снимката на Х.С. ми е предоставена от момчета, които го познават.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда